Franţa a înregistrat 13.215 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară largă în ţară, şi 123 de decese, potrivit informaţiilor date publicităţii vineri de Direcţia de sănătate publică, relatează AFP.

Circa 3.626 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, cu 403 mai mulţi decât numărul anunţat în ajun, dintre care 571 la reanimare, a anunţat serviciul public de sănătate.

În schimb, rata de pozitivare (proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate) a rămas stabilă, la 5,4%.

De la începutul pandemiei, cel puţin 31.249 de decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa, dintre care 20.689 în mediul spitalicesc.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

COVID-19 Franţa
COVID-19 Franţa

Avertismentul OMS pentru Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nivelul de transmitere a COVID-19 este „alarmant” în Europa: „Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi”

De asemenea, OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la scurtarea perioadei de carantină decisă sau preconizată în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, relatează AFP și CNBC potrivit agerpres.ro.

„Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi” în întreaga Europă, unde numărul de cazuri noi este acum mai mare decât cel înregistrat în martie şi aprilie, a declarat, la Copenhaga, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Organizaţia Naţiunilor Unite a exclus, de asemenea, scurtarea perioadei de carantină recomandată de 14 zile pentru toţi cei care s-au aflat în contact cu persoane testate pozitiv cu COVID-19.

„Recomandarea noastră de 14 zile de carantină s-a bazat pe înţelegerea noastră asupra perioadei de incubaţie şi a transmiterii bolii şi o vom revizui doar pe baza unei schimbări a înţelegerii noastre privind ştiinţa, ceea ce nu este cazul până acum", a insistat Catherine Smallwood, responsabilă cu situaţiile de urgenţă ale OMS Europa.

Citeste si: Încă o țară reintroduce, treptat, măsuri restrictive

În Franţa, durata de izolare a fost redusă la şapte zile în caz de contact. Ea este de zece zile în Marea Britanie şi Irlanda, iar mai multe ţări europene, precum Portugalia şi Croaţia, iau în considerare reducerea acesteia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si