Airsoftul sau jocul de-a războiul își câștigă tot mai mulți adepți în România. Fie că este practicat la nivel de performanță, fie că este doar pentru relaxare, tot mai mulți jucători iau în serios această practică prin care este redată cea mai fidelă simulare a unei misiuni de luptă. Echipamentul, armele și scenariile desprinse din realitate sunt cele mai importante când vine vorba despre acest nou sport.

Citește și: VIDEO- Adolescenții sunt tot mai tentați să cumpere arme de tip airsoft

Jucătorii sunt împărțiți în două echipe, iar sportivii intră rapid în joc. Armele folosite sunt replici care funcționează cu bile de plastic.
"Mă atrage foarte tare cum poti sa joci jocurile video in viata reala si cum sunt replicile foarte reale", a declarat Cezar Mureșan, practicant airsoft.

Citește și: Aplicația de experiențe pentru timp liber Extasy: Românii plătesc între 300 și 500 de lei pentru a petrece timp de calitate în cuplu de Ziua Îndrăgostiților

"Perioada de pregatire chiar ca e relaxare, competitia in sine e un pic mai angrenanta", a declarat David, practicant airsoft. "Este foarte solicitant deoarece pe langa ca alergam luptam pentru un obiectiv, trebuie sa avem si o strategie pe care trebuie sa o mentinem ...pe toate nivelurile",

a declarat Daniel Tița, practicant airsoft.

Adolescenții sunt tot mai tentați să cumpere arme de tip airsoft

În câteva zile, doar în județul Constanța, au fost deschise două dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La mijloc e vorba de puști și pistoale airsoft care nu pot fi cumpărate de tinerii sub 18 ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un pensionar a fost amenințat cu pistolul de un tânăr cu care se certase în plină stradă

Dar comerțul... cu astfel de obiecte înflorește pe internet, iar adolescenții au impresia că le pot folosi oriunde își doresc. Defapt, pericolul reprezentat de aceste arme cunoscute drept replici e cât se poate de real.

Armele airsoft se găsesc la tot pasul pe internet, iar tinerii sunt tot mai tentați să le cumpere. Chiar dacă aceste arme sunt cunoscute drept replici, ele pot deveni un adevărat pericol. 

Un tânăr de 15 ani din Medgidia s-a ales cu un  dosar penal pentru această pușcă neletală  care venea la pachet cu 200 de proiectile metalice. Tânărul cumpărase ilegal și încerca să o vândă în același mod.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Două femei ucise într-un atac sângeros la un centru islamic din Lisabona

Un alt adolescent de 16 ani a cumpărat și a folosit fără drept un pistol de airsoft în trafic, pe o stradă din Constanța.

Și el s-a ales cu dosar penal. Internetul este plin de anunțuri cu astfel de produse.

În prezentări nu găsim nimic despre o vârstă minimă. Conform legii, minorii nu le pot cumpăra. Inclusiv transportul trebuie făcut în condiții speciale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si