NASA a descoperit un lucru extrem de ciudat cu misiunea sa lunară, lansată cu 15 ani în urmă, Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Ce a descoperit NASA în apropierea Lunii

Misiunea NASA continuă este să cartografieze suprafața lunară în detaliu, localizand potențiale puncte de aterizare, resurse și caracteristici interesante precum tuburile de lavă.

Misiunea este considerată un succes al NASA, mai ales că a cartografiat aproximativ 98,2% din suprafața lunară, cu excepția regiunilor profund umbrite din zonele polare.

Potrivit Science Alert, abilitățile echipei LRO au fost provocate recent din alt motiv: a capturat imagini cu un "satelit" care trecea cu viteză pe suprafața lunii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Ce a descoperit NASA în apropierea Lunii

Ce a descoperit NASA în apropierea Lunii

[Sursa foto: Science Alert]

Prima ipoteză: obiectul misterios este un satelit lansat de Coreea de Sud

Coreea de Sud și-a lansat orbititorul lunar Danuri în august 2022. Este primul satelit lunar al națiunii asiatice, iar misiunea sa este de a dezvolta și testa tehnologii – inclusiv internetul spațial – și de a realiza o hartă topografică a suprafetei lunare.

Harta va ajuta la selectarea viitoarelor locuri de aterizare și la identificarea resurselor precum uraniu, heliu-3, siliciu, aluminiu și gheață.

Danuri are o suită de instrumente, inclusiv un spectrometru, un magnetometru și diferite camere. În mod semnificativ, conține o cameră care îi va permite să imagineze regiunile polare umbrite dincolo de capacitățile LRO.

NASA a contribuit la misiunea Danuri a Institutului de Cercetare Aerospațială din Coreea (KARI). 

Când a surprins NASA satelitul Danuri?

LRO a capturat imagini cu Danuri în timp ce trecea în viteză pe sub aparatele NASA.

Pe 5 și 6 martie, perechea de orbitere a accelerat unul de celălalt cu o viteză combinată de 11.500 km/h.

Au existat trei orbite care au pus LRO în poziția de a captura imagini cu Danuri care se mișcă rapid. În timpul fiecărei orbite, separarea verticală dintre cele două a fost diferită, arată sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si