Close sidebar
Close sidebar

Un oligarh rus se vaită că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din cauza sancțiunilor

Oligarhul rus Mihail Fridman declară că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din cauza sancțiunilor impuse împotriva sa ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia și a legăturilor apropiate pe care le are cu Kremlinul, relatează Business Insider.

Diana Bostan,

Oligarh rus


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Autoritățile din Marea Britanie trebuie să îmi aloce o anumită sumă ca să pot lua taxiuri și să cumpăr mâncare dar va fi o sumă foarte limitată dacă vă uitați la costul traiului din Londra”, a declarat el în timpul unui interviu acordat ziarului spaniol  El Pais.

Un oligarh rus se vaită că a ajuns să trăiască în arest la domiciliu

Fridman, care în 1991 a fondat Alfa-Bank (fără nicio legătură cu grupul bancar elen Alpha Bank), cea mai mare bancă privată din Rusia, este unul dintre cei mai bogați ruși, cu o avere estimată de Bloomberg la 10,4 miliarde de dolari.

Citeste si: VIDEO| Mina marină descoperită la 70 de kilometri de Capu Midia a fost neutralizată

El spune acum că nu este sigur că suma primită de la guvernul britanic este suficientă „pentru a trăi o viață normală, fără excese”.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Nici nu mai pot să duc pe cineva la restaurant. Sunt nevoit să mănânc acasă și sunt practic sub arest la domiciliu”, se plânge el, afirmând însă că nu vrea să plece din Londra „din multe motive”.

Oligarhul rus a cumpărat o moșie impresionantă în Londra

Fridman se plânge de asemenea că este tratat astfel după ce a investit „miliarde de dolari în Marea Britanie și alte țări europene”.

Citeste si: Subiecte Chimie simulare BAC 2022. Baremul de notare pentru proba la alegere

În Londra el a cumpărat în 2016 Athlone House, o moșie din perioada victoriană evaluată la 65 de milioane de lire sterline.

El s-a plâns anterior și în timpul unui interviu acordat agenției Bloomberg că a ajuns să trăiască în capitala Marii Britanii cu 2.500 de euro lunar și că Occidentul a uitat de faptele sale bune.

În ziua în care a început invazia, Fridman se afla la Moscova într-o călătorie de afaceri de rutină. S-a întors rapid la Londra, unde spune că și-a petrecut zilele următoare răspunzând apelurilor frenetice din Ucraina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI