Close sidebar
Close sidebar

Un oraș idilic din Suedia oferă terenuri de case la prețul unei cafele. Cum poți să te muți acolo și să scapi de căldura extremă

Un oraș din Suedia, aflat într-o zonă cu climă plăcută pe tot răstimpul verii, a împrumutat modelul unor localități din Italia sau Spania și oferă terenuri de case aproape gratis. Cum poți să te muți acolo și să scapi de căldura extremă?

Sorin Negru,

Un oraș idilic din Suedia oferă terenuri de case la prețul unei cafele.

[Sursa foto: Google Maps]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sunt celebre deja anunțurile cu case la vânzare la prețul unei cești de cafea în țările din sudul Europei- Italia, Spania sau Franța.

Citește și: Un nou val de căldură extremă în România- HARTA

Este pentru prima dată când și o țară din nordul Europei derulează o schemă similară, potrivit CNN: vinde terenuri pentru doar câțiva euro.

Götene, la 250 de km sud-vest de Stockholm, vinde 29 de loturi de teren cu prețuri începând de la doar 1 coroană, sau 9 cenți SUA, pe metru pătrat. Este, practic, un preț simbolic.

Cum arată orașul Gotene din Suedia

Pe terenul oferit de municipalitatea din Gotene norocoșii cumpărători își pot construi casa de vis- pentru a locui sau ca casă de vacanță, așa cum sunt regulile în prezent.

Deci, dacă valul de căldură face ca sudul Europei să pară mai puțin atractiv pe zi ce trece, acesta ar putea fi doar biletul norocos pentru orice cetățean din UE.

Götene, o zonă rurală cu 5.000

de locuitori care trăiesc în orașul principal și 13.000 în municipalitatea mai largă, este o felie din Suedia rurală de cea mai bună calitate, potrivit CNN.

Gotene este situat pe malul lacului Vänern, nu numai cel mai mare lac al Suediei, ci și cel mai mare din Scandinavia și din întreaga UE, la aproximativ 10 ori mai mare decât lacul Constance. Doar Rusia are lacuri mai mari pe continentul european.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru drumeții, Götene are și un mic munte în apropiere – Kinnekulle.

De asemenea, găzduiește două situri clasificate UNESCO: Geoparcul Platåbergens și Arhipelagul Lacul Vänern și Biosfera Muntelui Kinnekulle.

"Vrem să aducem mai mulți oameni aici"

Primarul Johan Månsson spune că oferta făcută cetățenilor străini este o combinație a recesiunii economice actuale și a populației rurale în scădere.

"Piața imobiliară este în prezent foarte lentă în regiunea noastră și în Suedia, în general, din cauza ratelor mari ale dobânzilor și a unei oarecare recesiuni, așa că am vrut să facem o injecție de capital în piață”, a spus el pentru CNN.

"De asemenea, avem rate scăzute ale natalității și o populație îmbătrânită, așa că trebuie să facem ceva, să aducem mai mulți oameni aici.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Månsson a spus că au decis să vândă 30 de terenuri pentru o taxă simbolică, alegând terenuri care erau „pe piață de mulți ani” fără a se vinde.

"Ne-am gândit că este o situație extraordinară care necesită măsuri extraordinare. Așa că am făcut-o, iar acum a devenit o senzație internațională, nu știu ce să spun.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI