Un pește din Marea Neagră este necunoscut de români, dar carnea sa este extrem de sănătoasă!
Multă lume evită să consume pește, de teama oaselor. Există, însă, și pești care nu au oase multe, dar românii preferă să consume tipurile de pește pe care le cunosc deja.
Lufărul este un pește versatil, iar carnea lui este extrem de gustoasă.
Poate fi consumat pe grătar, prăjit sau la cuptor. El poate fi servit alături de garnituri de legume, cartofi copți sau salată verde.
„Mâncați pește românesc fraților, eu mă voi strădui să îl aduc să îl colectez și să îl promovez cât pot eu de mult! Fără cerere nu există ofertă, și eu știu că peștele de Marea Neagră nu
a fost deloc promovat, nu există în nici un hypermarket și este mai mare rușinea. Pot eu să fac rost de el și cei mari nu se sinchisesc…Peștele se poate comanda ușor pe Internet și livrarea se face la nivel national în cutii speciale în maxim 48 de ore de la plasarea comenzilor”, a scris un pescar.
Care sunt avantajele consumului de pește
Consumul de peşte aduce organismului un aport mare de proteine şi acizi graşi Omega 3.
Carnea de pește are numeroase beneficii: menține inima sănătoasă şi ajută și la prevenirea depresiei.
Dar sunt persoane care se întreabă ce pește este mai bun atunci când vor să apeleze la o alimentație mai sănătoasă.
Lufărul este peștele din Marea Neagră care are oase puține și o carne delicioasă.
Se află pe lista de specii de pește care sunt calitative din punct de vedere nutrițional.