Un polițist de la IPJ Covasna este cercetat de procurori pentru tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere, transmite presa locală.

Citește și: Apar noi informații în cazul tragediei din Brașov. Tânăra de 25 de ani era învățătoare. Descoperirile făcute de anchetatori!

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a tras focuri, cu o armă de vânătoare pe care o deținea, în direcția unei persoane, căreia i-a și distrus geamurile locuinței.

S-a întâmplat marți, în localitatea Pachia.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna efectuează acte de urmărire penală faţă de un suspect care are calitatea de agent de poliţie în cadrul I.P.J. Covasna, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere", au transmis polițiștii, conform Covasna Media.

Polițist, acuzat de tentativă de omor

Conform poliției, la data de 09 ianuarie 2024 suspectul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate din localitatea Pachia, jud. Covasna, a pătruns în curtea acesteia şi, cu arma de vânătoare pe care o deţinea în mod legal, a executat două focuri de armă în direcţia victimei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"În continuare, suspectul a distrus un geam de la fereastra locuinţei, a pătruns în casă, şi, între timp, persoana vătămată şi o martoră au reuşit să fugă din imobil”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Victima este, potrivit publicației Háromszék, vecinul polițistului. Conform sursei citate, în urma atacului armat ar fi fost rănit proprietarul casei, în vârstă de 54 de ani, pe nume Csaba Vida. 

Din fericire, nu a fost nicio tragedie, polițistul rănind doar mâna veinului său. Rănirea ușoară a fost tratată la spitalul orășenesc din Covasna, iar persoana rănită a fost apoi externată acasă.

Primele mărturii ale victimei: Am avut noroc că am scăpat cu viață

Despre incident, Csaba Vida a vorbit cu publicația Háromszek. El spune că nu știe care a fost motivul atacului venit din partea polițistului pe nume Ovidiu.

El spune că nu existau supărări între vecini și că polițistul a apelat de mai multe ori la ei cu diverse cereri, ca de exemplu cu o mașină de tocat carne, după tăierea porcilor de Sărbători.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„L-am servit mereu, nu l-am văzut niciodată supărat pe noi. Astăzi la prânz a apărut în fața porții noastre, am crezut că mai are nevoie de ceva, soția mea mi-a spus să mă duc să leg câinele ca să nu-l muște când va intra.

Apoi, când am ieșit din casă, a început să tragă înainte și înapoi din afara gardului. M-am retras în casă, el a intrat după noi și am fugit în curte. M-a lovit la mână. Poate că a rămas fără muniție și am scăpat cu viață. Am fost foarte norocoși, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat doar cu mâna rănită și geamurile sparte de la împușcături”, a spus Csaba Vida.

Conform victimei, după incidentul șocant, polițistul s-ar fi întors la Covasna, unde a început să meargă pe stradă în pantaloni scurți, apoi a încercat să se sinucidă și acum este tratat la spitalul orașului. 

Polițistul s-a internat după atacul cu pușca de vânătoare

Procurorii spun și că în prezent, suspectul se află internat la spital din cauza stării sale de sănătate.
„Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase”, se mai arată în comunicatul de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si