Totul a avut loc sâmbătă, 5 noiembrie 2022, la orele după-amiezii după ce Luca Latini, un fost polițist în vârstă de 56 de ani s-a întors acasă de la cumpărături împreună cu soția sa.

"Venind acasă în jurul orei 18.40 împreună cu soția mea, ne-am trezit față în față cu trei hoți în casă, care scotoceau peste tot", a mărturisit fostul om al legii.

Soția bărbatului a fost cea care a deschis ușa de la intrare și aproape că a rămas fără cuvinte atunci când i-a zărit pe cei trei hoți. În stare de șoc, femeia doar a reușit să țipe. Soțul acesteia, Luca a intervenit după doar câteva momente.

Citeste si: Un adolescent de 13 ani face declarații uluitoare în instanță după ce a fost prins pentru o serie de tâlhării. Ce are de spus românul

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Pe unul dintre cei trei am reușit să-l apuc de geacă și de gât, provocându-i cu siguranță câteva vânătăi, dar el a fost foarte agil și a aruncat cu un scaun în mine, iar cei doi complici, care l-au văzut cum se zbate, au intervenit în apărarea lui, fluturând chiar și o sticlă de sticlă pentru a putea sări pe geam. Sunt sigur că erau români, pentru că în timpul luptei vorbeau între ei în limba română, iar eu știu câteva cuvinte".

Cei doi soți sunt revoltați de cele întâmplate

Fostul polițist a alertat serviciile de urgență, care au trimis la fața locului un echipaj de patrulare.  "Le-am povestit carabinierilor ce mi s-a întâmplat și am dat o explicație detaliată a incidentului, precum și o descriere precisă a delincvenților",   a mai precizat acesta.

Primarul localității, Massimo Cavazzana, s-a deplasat la fața locului pentru a-și arăta solidaritatea cu nefericitele victime și pentru a le asigura că va pune la dispoziția poliției camerele de supraveghere video pentru a încerca să

identifice hoții, care se pare că acționau în zonă de câteva zile.

Citeste si: Un copil de 4 ani a fost rănit de o mașină care a ajuns pe trotuar

"Sunt sigur că bătăușul pe care l-am prins l-ar recunoaște oriunde",  a mai precizat Latini. " Suntem supărați atât de ceea ce au reușit să ia, cât și de ceea ce au făcut în casă, unde au mâncat chiar și niște mâncare pe care o pregătisem înainte de a pleca. Am scăpat cu câteva răni minore și vânătăi, deși, cu mintea limpede, pot spune acum că ar fi putut fi mult mai rău, deoarece aveau o rangă în mână. Instinctul meu în acel moment a fost să intervin pentru a-mi apăra soția, care este foarte afectată de incident, și proprietatea mea. Acum voi instala imediat un sistem de alarmă, dar sper din tot sufletul că va exista solidaritate între noi pentru a-i identifica pe infractori.”,  potrivit  jurnaliștilor locali.

Unul dintre români a fost identificat 

Apelul lui Luca Latini a fost preluat indirect de Giorgio Borin, managerul istoric al restaurantului La Montanella din Arquà, care a difuzat imaginile hoțului care a pătruns în casa sa vineri, cu 24 de ore înainte de furtul din Tribano. El s-a adresat, prin intermediul rețelelor de socializare, celor care ar putea da unele informații utile pentru a-l identifica.

Și tocmai Latini a fost cel care i-a sărit în ajutor.  "Mi se pare că bărbatul este unul dintre cei trei care au fost în casa mea, sunt la dispoziția poliției pentru a încerca în orice mod să-i aducem în fața justiției pe acești infractori fără scrupule.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Paula a murit așteptând ambulanța, în Italia. Românca avea doar 29 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si