Radu, un pompier în vârstă de 28 de ani care lucrează la Detașamentul Mihai Vodă din București, a povestit într-un interviu acordat reprezentanților Ambasadei României în Austria că și-ar fi dorit mai mult să meargă la Bruxelles în loc să se întoarcă acasă în România. Tânărul are regrete că în timpul în care el era preluat de medici, colegul său rănit se lupta cu flăcările.

”Regret că nu m-am întors după el”

”La București, voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult. A întrebat prima dată cum sunt eu. Asta am întrebat și eu, când m-am trezit. Luptă mare, să merg la ambulanță, sau să mă duc după el. El a vorbit cu tata prima dată. Ce face Radu? Regret că nu m-am întors după el, și m-au dus la ambulanță. Acum el e la Bruxelles, întubat”, a declarat Radu S.

Citește și: Un pacient cu arsuri, internat la Bagdasar Arseni, a fost transportat marți cu o aeronavă militară în Germania

Radu, un pompier în vârstă de 28 de ani care lucrează la Detașamentul Mihai Vodă din București, a povestit într-un interviu acordat reprezentanților Ambasadei României în Austria că și-ar fi dorit mai mult să meargă la Bruxelles în loc să se întoarcă acas

Radu, un pompier în vârstă de 28 de ani care lucrează la Detașamentul Mihai Vodă din București, a povestit într-un interviu acordat reprezentanților Ambasadei României în Austria că și-ar fi dorit mai mult să meargă la Bru[Sursa foto: Ambasada României în Austria- Facebook]

Pompierul a fost recunoscător medicilor pentru tot ajutorul oferit, atât în România, cât și în Austria, chiar dacă medicii de acolo au fost ”mai reci un pic, în sens bun”.

Deși mai urmează o perioadă lungă de recuperare pentru Radu, tânărul spune că abia așteaptă să se întoarcă la muncă deoarece, spune el, ”este treabă de făcut. Mi-au spus băieții că îmi duc lipsa la DMV!”.

”Mi-a salvat practic fața”

”Aoleo, foarte mulțumit, de când am plecat de la incendiu, inclusiv echipajul SMURD, cel puțin în cazul meu, au acționat superb.

Le mulțumesc tuturor. Foarte empatici. Primul bandaj, schimbat la Floreasca, pus de el. A apăsat de câte ori era nevoie. Primul salvator al salvatorului. Mi-a salvat practic fața”, a precizat pompierul rănit în explozia de la Crevedia.

Citește și: UPDATE- Primul pompier român transferat în străinătate în urma exploziilor de la Crevedia revine în țară. Tânărul își dorește să se întoarcă la muncă

Bilanțul morților în urma exploziilor ce au avut loc pe 26 august la o stație GPL de la Crevedia a ajuns la cinci.

Bilanțul morților în urma exploziilor ce au avut loc pe 26 august la o stație GPL de la Crevedia a ajuns la cinci.

[Sursa foto: Obiectiv Substantial]

După această întâmplare atât de marcantă pentru el, cât și pentru mulți alți oameni implicați în această tragedie de la Crevedia, pompierul Radu S. a rescris versurile melodiei ”Poveste fără sfârșit” a trupei B.U.G. Mafia pentru a reda exact viața unui pompier.

Cântecul scris de pompier după tragedia de la Crevedia

”Știu că mulți cunosc ce înseamnă să fii pompier,

Dar nu știu câți recunosc cât este de sever,

Pentru voi, toți, băieți din DMV,

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Respect!

Ați plecat la foc și ați intrat în foc direct,

Ați trecut prin tot,

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas SRL au fost duși miercuri la audieri după 10 zile de la incidentul teribil.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas SRL au fost duși miercuri la audieri după 10 zile de la incidentul teribil.

[Sursa foto: Colaj Observator, Digi24, Alin Băsăşteanu- Facebook, Libertatea]]

Răni, arsuri și durere,

Ați trecut cu bine,

Și acum povestiți de ele,

Voi știți cel mai bine ce înseamnă pompier,

Intervenții, muncă, ani

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mereu fără bani

Mereu pregătiți să dați viața pentru viață,

Incendii, descarcerări, intervenții pe ambulanță,

Băieții sunt răpuși din ce în ce...”

Acționarii firmei care deținea stația GPL de la Crevedia, reținuți

Bilanțul morților în urma exploziilor ce au avut loc pe 26 august la o stație GPL de la Crevedia a ajuns la cinci. Alți 14 răniți erau luni în stare medie sau ușoară, internați în spitale din țară, în timp ce numărul pacienților externați după ce fuseseră răniți în incendiu crescuse la 27. Numărul celor transferați la spitale din afara țării este de 12. 

Citește și: Bilanțul deceselor în urma exploziilor de la Crevedia a ajuns la 5. Încă unul dintre marii arși a murit: Avea arsuri pe 90% din corp

”Din cercetările efectuate în cauză rezultă că, după data de 30 iulie 2020, la imobilul nr. (…) aparținând societății (…), situat pe Șoșeaua București Târgoviște, județul Dâmbovița, s-au desfășurat activități neautorizate de depozitare GPL, de transvazare GPL dintr-o cisternă în alta sau dintr-o autocisternă într-o cisternă depozit, acesta având caracterul unui punct de lucru neautorizat”, se arată în referatul de arestare.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas SRL au fost duși miercuri la audieri după 10 zile de la incidentul teribil. Avocatul celor doi patroni a declarat la ieșirea din sediul Parchetului, că afacerea celor doi era una care are un anumit grad de risc. Staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si