Părintele Constantin Necula a vorbit despre lipsurile din România. Acesta a mărturisit care ar fi cele mai mari nevoi cu care țara se confruntă în prezent, conform informațiilor transmise de antena3.ro.

Constantin Necula despre lipsurile din România

În cadrul conferinței Cultura cărţii. Cartea Culturii, susținute la Alba Iulia, la cea de-a 15-a ediţie a Târgului de Carte "Alba Transilvana",

unde și-a lansat volumul ”Taina risipirii în Lumină”, preotul Constantin Necula  a vorbit despre lipsurile cu care se confruntă România.

În opinia părintelui, cea mai mare nevoie a României este reprezentată de meseriași, cum ar fi, de exemplu, de sudori.

Citește și: Ce spune părintele Calistrat Chifan, despre căsătoria după 30 de ani: ”Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”

meserias

Foto simbol- meseriaș

[Sursa foto: istockphotos]

”Eu cred fundamental că ţara, dacă duce lipsă acum de ceva, este de meseriaşi. Noi tot spunem că ducem lipsă de profesionişti. Nu, doar îi avem, au nişte patalamale de cade peretele pe ei. Nu mai avem sudori. Să nu vi se strice ceva la maşină, că trebuie să cumpăraţi alta nouă. Doamne ferește să aveți nevoie să reparați vreo instalație.

(...) Poate că şansa unică pe care o avem acum este de a restarta un pic profesionalizarea meseriaşului(...) poate că o să ne prindă bine. Cred că undeva ne-am rupt”, a declarat părintele Constantin Necula, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Părintele a povestit cum în locul unei fabrici din Brașov, care asigura multe locuri de muncă și producea venituri, a fost construit un mall, unde, deși, oamenii muncesc, majoritatea se duc că consume bani.

Citește și: Motivul halucinant pentru care trei frați au ajuns de urgență la spital. Ce au făcut minorii? "Prezintă vărsături, somnolenţă"

constantin necula

Constantin Necula: "Eu cred fundamental că ţara..."

[Sursa foto: Instagram- Fain și Simplu]

”În locul fabricii Tractorul s-a construit un mall. Adică din producători am devenit consumatori, nu spun consumişti neapărat în sensul negativ. Marea artă a meseriaşului este să nu îşi piardă talentul. La noi, aici se vede mediocritatea. Tot ce cumpărăm se strică repede sau rezistă foarte mult, dar nu pe bază de muncă, ci pe bază de conservanţi. Aici este, de fapt, diferenţa între artă şi meserie. Dacă este vreuna, este faptul că arta conservă meseria, iar meseria arta”, a declarat părintele Constantin Necula, potrivit antena3.ro.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si