Proiectul face parte dintr-un program social mai amplu de salvarea a copiilor, intitulat "impreuna pentru viata" si este initiat de Fundatia Nektarios. Scopul campaniei este strangerea de fonduri pentru ridicarea Asezamantului social-Educational "Sfantul Efrem cel Nou" din satul Oneaga (comuna Cristesti, judetul Botosani). Astfel, initiatorul campaniei doreste sa le ofere o casa si un programul educational copiilor care au fost parasiti de parinti, salvati de la avort sau ramasi orfani.



In cadrul Centrului social-educational, cu o suprafata construita de 1.400 mp, vor functiona o gradinita cu programul normal, o biblioteca universala cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practica profesionala pentru tineri si un centru de promovare si consultanta in domeniul agricol. Pana la ora actuala, s-au construit subsolul, parterul, etajul 1 si 2, insa pentru finalizarea intregului asezamant se estimeaza un cost de 200.000 de Euro.

Odata construit, centrul social-educational nu va mai avea nevoie de fonduri suplimentare pentru functionare, deoarece preotul Stefan a implementat deja un plan pentru autosustinerea economica a asezamantului. Fundatia Nektarios are in vedere infiintarea unei ferme agricole, patru sere, patru depozite (8000mp), un atelier mestesugaresc universal, crescatorie de pasari, prisaca, o plantatie de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc. De asemenea, va fi construit un centru de informare turistica si o tabara de recreere, pentru activitati cultural-educative, schimburi de experienta, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat.


"Le multumim oamenilor cu suflet care ne-au fost alaturi in acest demers, atat cu materiale de constructii, financiar, chiar si cu un cuvant bun. Am facute progrese foarte mari fata de anul trecut si ne apropiem usor-usor de finalizarea intregii lucrari. Pana in prezent, am reusit sa construim subsolul, parterul si cele doua etaje. Cu ajutorul bunului Dumnezeu si al sfantului Efrem cel Nou, ne dorim ca la finele anului 2017, pana de Craciun, sa avem primii copii in Asezamant", declara preotul Musteata Stefanel Radu, presedintele Fundatiei Nektarios.


Persoanele si companiile, care vor sa ajute la construirea asezamantului, pot dona materiale de constructie sau bani, in conturile RO98CECEBT01C1EUR0590832 (Euro) si RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron) sau online, accesand link-ul acesta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si