Potrivit jurnaliștilor de la monitorulsv.ro, Dumitru Floriștean, angajat ca paznic al Primăriei Valea Moldovei, care avea și atribuții de fochist, îngrijitor spațiu verde etc., a fost dat afară printr-o decizie din data de 12 august 2021.

Citește și: VIDEO- O angajată a primăriei Arad a fost bătută crunt de un bărbat, pe stradă. Aceasta a suferit o fractură de șold

Motivul concedierii a fost faptul că bărbatul s-ar fi plâns că a fost „taxat” pentru că l-a susținut pe fostul primar, iar Neculai Romică Floriștean, actualul primar, a adus în locul paznicului oameni din tabăra sa.

Primarul susține că a vrut să facă „economie” desființând un post și angajând alți doi oameni în locul paznicului

Conform motivării judecătorilor, se arată că angajatul a fost concediat printr-o hotărâre care pretindea că postul său a fost desființat din cauza instalării camerelor de supraveghere video care au fost considerate a fi suficiente pentru a îndeplini funcția de paznic.

Citește și: Trei tineri au fost agresați în pădure de polițiști falși

Cu toate acestea, instanța a constatat că, în același an, Primăria comunei Valea Moldovei a angajat două persoane pentru a ocupa posturile de portar și muncitor necalificat, iar analiza atribuțiilor acestora a demonstrat că acestea acopereau atribuțiile fostului paznic. Prin urmare, instanța a concluzionat că decizia de desființare a postului nu a fost motivată de rațiuni reale și serioase, ci a fost doar o modalitate de a concedia angajatul fără a-i acorda protecția legală cuvenită.

Municipalitatea plătește acum un paznic, un portar și un muncitor necalificat care au atribuții similare

În ciuda deciziei executorii a judecătorilor, primarul Floriștean a aplicat doar parțial hotărârea, reangajându-l pe Dumitru Floriștean, dar fără a-i plăti drepturile salariale restante din cele 11 luni de concediere nelegală. Situația este cu atât mai comică, cu cât cei doi sunt rude.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un primar din Vaslui a tăiat mai mulți miei în curtea primăriei. Ce spune edilul

În ciuda revenirii sale pe post, paznicul susține că este supus la munci grele și că nu beneficiază de normele de protecție a muncii.

De altfel, este demn de remarcat faptul că Primăria Valea Moldovei are acum angajați un paznic, un portar și un muncitor necalificat, cu atribuții care se suprapun în mod evident.

Edilul tratează cu ironie situația în care se află paznicul

În ceea ce privește subiectul, primarul Floriștean nu a ascuns ironia sa față de angajatul pe care a încercat să-l concedieze și a insinuat că acesta nu dorește să lucreze.

„Eu am nevoie de oameni la primărie să muncească opt ore, la program normal. Post de director nu am. Postul de paznic este desființat, avem camere video la primărie și nu mai avem nevoie de paznic”, sunt o parte din declarațiile edilului, conform sursei citate.

Citește și: Amendă de 80.000 de lei, dată de Garda de Mediu pe un șantier din București

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În final, primarul a fost nevoit să reînființeze postul de paznic, dar este clar că relațiile dintre el și fostul său angajat nu mai pot fi normale. În aceste momente rămâne de văzut cum va acționa municipalitate cu privire la achitarea drepturilor salariale restante în condițiile în care există și motivarea instanței pe care o aștepta acesta.    

În cazul în care angajatul nu își va primi în cel mai scurt drepturile stabilite de judecători, edilul se va alege cu plângere penală pentru abuz în serviciu.

Citește și: O primărie este obligată să asfalteze o stradă după reclamația unui localnic. Bărbatul se întorsese acasă după 15 ani de muncă în Italia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si