Primarul Horia Bugarin, câștigătorul alegerilor locale de anul trecut din partea USR-PLUS, a cerut anularea carantinării localității Dumbrăviței în instanță. Edilul spune că este a cincea aplicare a măsurii, pentru a treia oară ca perioadă și că în carantinările precedente, rata de infectare nu s-a redus deloc. 

Localitatea din Timiș a intrat în carantină miercuri, la ora 5 dimineața, ca și în comunele Șag, Șandra și Nițchidorf.

Potrivit unui studiu de specialitate elaborat în urmă cu câțiva ani de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna Dumbrăvița este cea mai dezvoltată și bogată localitate din România.

Citeste si: Medicii din SUA avertizează: tot mai mulți copii au forme grave de COVID-19

"Măsurile de carantinare a Dumbrăviței sunt foarte ineficiente"

Argumentul primarului Horia Bugarin este că 90% din populația comunei merge la lucru sau la școală în Timișoara, și în aceste 14 zile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Consider că măsurile de carantinare a Dumbrăviței sunt foarte ineficiente. Se dovedește faptul că rata de infectare nu scade, practic ea rămâne constană în jurul valorii de 7/1000.

O rată de infectare mare, sunt de acord dar care nu necesită măsura de carantinare ”, a precizat Bugarin.

Primarul din Dumbrăvița spune că a încercat toată măsurile de prevenție, a stat de vorbă cu directorii de supermarketuri și i-a rugat să reducă numărul de clienți din magazine.

" Poliția Locală a făcut comunicări spre toate unitățile de alimentație publică de pe raza comunei Dumbrăvița, să respecte măsurile de protecție și de separare.

Acolo unde nu se respectă aceste măsuri s-au aplicat numeroase măsuri coercitive și amenzi", a mai spus edilul din Timiș. 

horia bugarin
Argumentul primarului Horia Bugarin este că 90% din populația comunei merge la lucru sau la școală în Timișoara, și în aceste 14 zile.[Sursa foto: Facebook]

Memoriu pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență 

Primarul Dumbrăviței spune că a înaintat un memoriu Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cât și pentru cel județean, prin care a explicat ineficiența măsurilor și nedreptățile care se aduc comunei.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Horia Bugarin susține că rata se calculează pentru un număr mai mic de locuitori decât cel real. Intrarea în carantină a Dumbrăviței afectează activitatea locuitorilor și periclitează activitatea școlară, consider[ edilul. 

"La proxima intrare în carantină, am făcut un memoriu înainat CJSU și CNSU, în care am explicat de ce măsura de carantinare este ineficientă, rata de infectare calculându-se pe un număr de locuitori mai mic decât cel real. Rata de infectare nu scade cu măsurile de carantinare și mai mult decât atât, că măsurile de carantinare s-au luat diferențiat diferit față de alte localități. Astăzi (n.r – 17 februarie) am înaintat acțiunea în instanță prin care am cerut anularea măsurilor pentru Dumbrăvița.

Vom face toate eforturile pentru a limita această pandemie. Intrarea în carantină a Dumbrăviței afectează activitatea locuitorilor și periclitează activitatea școlară”, a declarat Horia Bugarin, citat de Tion.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si