Echipajul SMURD din Galați a intervenit pentru a salva o bufniță din ghearele unor pisici. Misiunea a fost una grea, deoarece puiul de bufniță s-a ascuns sub mașini, iar riscul de a se răni era unul foarte mare. 

După ce a fost salvat, puiul a fost dus la centrul de reabilitare al faunei sălbatice din Focșani de către un pompier care nu era în timpul programului pentru că ieșise din tură.

Un pui de bufniță a fost salvat din ghearele pisicilor. Pompierii SMURD au intervenit

Un pui de bufniță a fost salvat din ghearele pisicilor. Pompierii SMURD au intervenit

[Sursa foto: SMURD Galați]

Bufnițele pot fi victime sigure ale pisicilor

Biologii au identificat puiul găsit ca fiind o cucuvea. o pasăre care face parte din familia bufnițelor. Ele sunt utile în orașe pentru că mănâncă rozătoarele, potrivit antena3.ro

În cazul în care găsiți acești pui, este indicat să anunțați autoritățile, deoarece ei pot deveni victime sigure ale pisicilor.

Citește și: VIDEO- Misiunea incredibilă a pompierilor din Hunedoara! Au salvat de la moarte o cățelușă, captivă într-o conductă de deversare: „Felicitări!”

Pompierii din Hunedoara au salvat de la moarte o cățelușă

O cățelușă a fost salvată de la moarte de pompierii din cadrul ISU Hunedoara. Totul s-a petrecut în comuna Bretea Română. Misiunea a fost una complicată pentru pompieri, dar și pentru patruped.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Odată ajunși la locul intervenției, pompierii au realizat că patrupedul, al cărui lătrat abia se mai auzea, era captiv într-o conductă de deversare lungă de 60 de metri, care se afla la o adâncime de circa 2 metri sub pământ.

Cel care a dat alarma a fost paznicul stației de sortare din Măceu. El este un mare iubitor de animale și a anunțat evenimentul cumplit la 112. Luminița, cățelușa care era blocată, era dispărută de mai bine de o zi.

Citește și:  Cele mai frumoase rase de pisici, la Cluj! Sute de oameni s-au strâns să admire pisici, în cadrul unui concurs

Oricât au încercat pompierii să ajungă la cățelușă, și pe la un capăt și pe la celălalt al țevii, nu au reușit, căci aceasta rămăsese blocată tocmai la mijloc, printre depuneri de reziduuri.

Cu toate acestea, salvatorii au menținut tot timpul contactul cu cățelușa și nu s-au gândit nici măcar o clipă să dea înapoi și să renunțe!

De asemenea, la salvarea cățelușei a contribuit și primarul comunei Bretea Română, care a trimis în cel mai scurt timp un buldoexcavator. Au fost săpate două gropi, până când salvatorii au depistat cu exactitate porțiunea în care se blocase patrupedul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Apoi, salvatorii au continuat munca cu lopețile. Țeava a fost secționată cu grijă și la final, cățelușa Luminița a putut ieși ușurată din spațiul îngust în care se blocase. Misiunea de salvare a durat 4 ore.

Citește și:  Un pui de urs a fost găsit într-un pârâu din Bacău. Animalul era rătăcit de mamă

„Felicitări, Nicolae, Cornel și Sergiu! Asta înseamnă să faci tot ce îți stă în putință pentru a salva o viață!”, a transmis  ISU Hunedoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si