Un român în vârstă de 50 de ani a furat o sticlă de alcool în valoare de 7.500 de dolari, dintr-un magazin cunoscut din America. 

Totul s-a petrecut la data de 2 noiembrie 2022, în SUA. Marian Firu, românul care a furat o sticlă de whisky în valoare de 7.500 de dolari, a fost surprins de camerele de supraveghere din magazin atunci când a furat sticla „Dalmore 35 Year”.

El a ascuns-o la brâu, după care a încercat să treacă nevăzut.

Citește și: Un bărbat a jefuit același magazin de 11 ori în 5 luni. Cu ce pedeapsă s-a ales

Ce pedeapsă a primit românul

După furt, românul și-a recunoscut fapta în mijlocul unei intersecții, acolo unde stătea la cerșit. Bărbatul a ajuns în fața instanței și a fost condamnat pentru furt, cu o pedeapsă de 10 ani de închisoare, la pachet cu o amendă uriașă, de 10.000 de dolari.

Într-un final, instanța a decis micșorarea pedepsei, deoarece hoțul a fost considerat imigrant. Astfel, pedeapsa finală în cazul românului a fost de 6 luni de închisoare cu suspendare, fără supraveghere.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Un bărbat din Constanța a spart geamurile a patru societăți comerciale în zona Far. Poliția a deschis un dosar penal

„O contravenție ar proteja cererea de azil actuală și în curs a domnului Firu. Ar fi calificată drept o scutire de la plata unei infracțiuni minore, în conformitate cu Legea privind imigrația” se arată în decizia instanței.

Ce reguli trebuie să respecte românul acum?

Bărbatul român va trebui să respecte niște reguli, totuși. El va trebui să se ferească de conflicte de orice natură, să aibă o viață liniștită, să nu consume droguri și nici alcool și să nu se asocieze cu infractori.

Un expert american a dezvăluit că, cel mai probabil, românul urma să vândă sticla furată, mai ales că o sticlă de whisky de calitate poate ajunge și la 10.000 de dolari.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Patru hoți au furat bunuri din Constanța și Medgidia de aproximativ 80.000 de lei. Din grupare făceau parte și minori. Implicații au fost reținuți

„Aș cumpăra-o? Nu. Dar există o mulțime de oameni care o vor. Oamenii nu beau atât de mult pe cât obișnuiau, dar când o fac, aleg cea mai bună marfă. Fie că este vorba despre poșirca de pe raftul de jos sau de o sticlă de scotch de 10.000 de dolari, o poți vinde instantaneu. Furi un tricou polo, du-te să găsești pe cineva care să-l cumpere, dar dacă furi o sticlă decentă de whisky, nicio problemă”,  a spus expertul american.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si