Bărbatul are 19 de ani și este acuzat că a furat 600 de metri de cablu electric de pe linia de mare viteză, potrivit autorităților spaniole.

Tânărul s-a opus arestării, fiind acuzat de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Circulația trenurilor a fost  blocată

Polițiștii au recuperat o parte din materialul furat, dar nu exclud ca bărbatul să facă parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră, și spun că sunt posibile noi arestări în acest caz, informează  El Mundo

.

Citeste si: Un turist s-a răsturnat cu caiacul în Tulcea. A fost salvat de angajaţii Primăriei comunei Jurilovca

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Din cauza acestui furt, circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona a fost suspendată luni, timp de câteva ore.

Compania a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, al doilea cel mai mare oraş din Spania.

Citeste si: După caniculă, vin furtunile! Judeţele afectate de instabilitatea atmosferică

Din păcate, tânărul de 19 ani nu este singurul român arestat recent în Spania pentru astfel de furturi. Cu doar o săptămână în urmă, un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat după ce a furat peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia, potrivit site-ului lasprovincias.es.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si