NASA a transmis recent că satelitul său Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager, altfel cunoscut sub numele de RHESSI, va reintra miercuri în atmosfera Pământului.

Citește și: Ce știe Elon Musk despre viața extraterestră și restul lumii nu știe

Satelitul revine pe Pământ după mai bine de 20 de ani în care s-a aflat pe orbită.

Potrivit NASA, cea mai mare parte a satelitului este de așteptat să ardă în timpul coborârii sale, dar unele părți au șansa de a supraviețui trecerii prin foc.

Care este riscul ca satelitul NASA să cadă în zone populate

„Riscul ca satelitul să provoace probleme oricui de pe Pământ este scăzut – aproximativ 1 din 2.467 ”, a spus agenția într-un comunicat de presă.

Lansat pentru prima dată pe orbita sa joasă a Pământului în 2002, RHESSI a observat erupții solare și erupții de masă coronară care au ajutat cercetătorii oamenilor de știință asupra fizicii exploziilor de energie ale soarelui.

Satelitul RHESSI a observat erupții solare

Satelitul RHESSI a observat erupții solare

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Folosind spectrometrul său de imagistică, RHESSI a înregistrat 100.000

de evenimente cu raze X, precum și imagini cu raze gamma, potrivit agenției spațiale americane.

Conform USA Today, satelitul a marcat prima dată când au fost capturate imagini cu raze gamma și cu raze X de înaltă energie ale erupțiilor solare.

Citește și: Această iluzie optică detectează dacă ai o boală mintală gravă

Până la dezafectarea sa în 2018 din cauza „dificultăților de comunicație”, nava spațială a ajutat, de asemenea, la descoperirile legate de forma soarelui și la „cercetarea razelor gamma terestre”, care sunt explozii care au loc

în timpul furtunilor cu fulgere de pe Pământ.

Cu cele 300 de kg ale sale, RHESSI este un satelit relativ ușor în comparație cu ceilalți sateliți care s-au lansat pe orbită.

La ce oră intră satelitul NASA în atmosfera Pământului

NASA a declarat luni că Departamentul Apărării de la Washington a prezis că nava spațială RHESSI va reintra miercuri în atmosfera Pământului, în jurul orei 21:30 ET (4,30 joi dimineața ora României) plus sau minus 16 ore.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: La ce oră trece asteroidul "periculos" prin orbita Pământului. "Ar putea distruge un oraș întreg"

Potrivit NASA, cu cât resturile orbitale sunt mai mari, cu atât va dura mai mult pentru a se prăbuși înapoi pe Pământ.

Este nevoie de „câțiva ani” pentru ca resturile să se întoarcă la altitudini de 600 de kilometri sau mai puțin, dar secole pentru ca „dezintegrarea orbitală” să apară la 800 de kilometri.

La 1.000 de kilometri, „deșeurile orbitale vor continua în mod normal să înconjoare Pământul timp de o mie de ani sau mai mult”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si