Astronomii care folosesc telescopul spațial James Webb au descoperit un semn misterios la aproximativ 7 miliarde de ani lumină de Terra.

Citește și: Fenomen cosmic inedit: Inelele lui Saturn vor dispărea în șase luni

Este vorba de două galaxii îndepărtate care sunt răsucite într-un "semn de întrebare" cosmic datorită unei forme rare de "lentilă gravitațională".

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat în stele răspunsuri la cele mai mari întrebări ale vieții, scrie Live Science. Acum, noi imagini de la telescopul spațial James Webb (JWST) dezvăluie un obiect cosmic bizar care pare să arate o întrebare de sine stătătoare.

Potrivit astronomilor, obiectul în cauză reprezintă o pereche de galaxii îndepărtate deformate, mărite și multiplicate în forma unui semn de întrebare cosmic.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Extratereștrii curioși nu sunt (probabil) responsabili de acest semn, ci acesta "este cauzat de o formă rară a unui fenomen cosmologic comun numit lentilă gravitațională", au dezvăluit cercetătorii NASA într-o declarație de presă.

Situate la aproximativ 7 miliarde de ani lumină de Pământ, galaxiile menționate datează de când universul avea aproximativ jumătate din vârsta sa actuală, potrivit NASA.

A fost o perioadă de formare rapidă a stelelor și multe galaxii- inclusiv a noastră- începeau să se înmulțească și să prindă contur.

Analizându-le în detaliu, astronomii pot să studieze cum ar fi putut arăta Calea Lactee cu eoni în urmă, în timpul propriei sale creșteri stelare.

„Aceste galaxii, văzute cu miliarde de ani în urmă, când formarea stelelor era la apogeu, sunt similare cu masa pe care ar fi avut-o galaxia Calea Lactee în acel moment”, a declarat Marcin Sawicki, astronom la Universitatea Saint Mary.

„Telescopul Webb ne permite să studiem cum ar fi fost anii adolescenței ai propriei noastre galaxii”, a adăugat astronomul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si