Close sidebar
Close sidebar

Un sibian cu ambele picioare amputate a fost afacerist de succes! Acum, firma sa e in faliment iar el locuieste in depozitul in care tinea marfa! “Cu cat cazi mai de sus, cu atat e mai rau”

Povestea de viata a lui Petru Damian pare desprinsa din filme. A fost greu incercat de destin, dar de fiecare data reusit sa-l invinga. De data aceasta lucrurile insa par a fi negre pentru barbatul care in urma cu 14 ani a ramas fara picioare.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Pana in 2012, Damian a fost un afacerist de succes in Sibiu. Firma sa, construita de la zero, dupa ce un cumplit accident rutier avea sa-l lase infirm de ambele picioare, era pe profit, iar barbatul isi facea planuri de extindere. Acum, abia mai are ce sa puna copiilor sai pe masa si locuieste intr-un depozit in care altadata isi tinea marfa.

Viata lui Petru Damian avea sa se schimbe in 2002, cand, pe un drum umed, a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un stalp. A ajuns la spital in stare grava, iar medicii au decis ca pentru a-i salva viata trebuie sa-i amputeze ambele picioare. Accidentul i-a schimbat complet viata, insa Petru a fost ambitionat de aceasta tragedie si a decis ca trebuie sa lupte mai mult. Pentru ca era o persoana cu handicap a fost dificil sa-si gaseasca de munca, asa ca s-a hotarat sa-si faca propria sa afacere, una de distributie legume –fructe.

Si afacerea a mers, iar Petru Damian a devenit furnizor pentru multe supermarket-uri din Sibiu, asa ca a hotarat sa faca investitii. A luat un imprumut la banca de 180.000 de euro, pentru a-si face propriul lui depozit. Numai ca la scurt timp a venit criza, iar cele doua lanturi mari de magazine ale unor sibieni au fost vandute unor firme mai mari, iar Damian a inceput sa piarda contractele de distributie.
Nu a mai putut sa plateasca ratele si incet-incet a ramas fara tot ce agonisise.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

##CITAT181##

Depozitul de legume si fructe a fost transformat in locuinta. Aici sta acum Damian cu sotia si cei doi copii ai sai. Si din patron, a ajuns sa se roage sa i se dea de lucru si sa traiasca din indemnizatia de handicap. Intr-un gest disperat, barbatul a facut apel la presa in ideea ca cineva il va ajuta cu un loc de munca. “Am 1.800

de lei ajutor de handicap si toti se duc pe datorii. Pe baietel l-am dat la sectia germana, la Ghibu. Am investit in educaţia lui mai multi bani decat dadeam lunar pe mancare. Am ajuns, acum, sa nu stiu ce mancam a doua zi. Cu cat cazi mai de sus, cu atat e mai rau”, recunoaste fostul om de afaceri, pentru turnulsfatului.ro

Petru spune ca ar lucra orice, atat cat poate, ca sa isi intretina familia. “As face orice, absolut orice. Nu mi-e frica si nu mi-e rusine de nimic. Am doi copii, pentru ei as face orice”, este apelul disperat al sibianului care a avut totul si acum nu mai are nimic. Se roaga sa nu ramana cu familia sa pe strazi in aceasta iarna, pentru ca si depozitul in care stau acum va fi scos la licitatie cat de curand.

foto: Turnul Sfatului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI