Un șofer român de TIR a ajuns erou pentru o familie de români stabilită în Italia, după ce a salvat viața unei fetițe care a fost la un pas de a fi spulberată de o mașină. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în fața unui bar deținut de familia de români, în localitatea Castel San Giovanni, în provincia Piacenza, Italia.

Citește și: Ce scrisoare a lăsat Ionuț, asistentul medical din Arad, care și-a injectat o doză letală de morfină: „Nu-mi pasă”

Povestea eroului român a fost publicată pe Facebook de către un alt șofer român de TIR

Cum a decurs totul

„Ieri în jurul orelor 15.00, în fața barului, s-a oprit aceasta minune de om. A intrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări. Bineînțeles că a plătit. Eram în bar, cu soțul și fetița. La un moment dat, cu activitatea aferenta, fetița nu mai era lângă mine și văzând ușa larg deschisa de la bar m-am gândit că e cu taicasu pe afara.

Citește și: VIDEO- „Nu te grăbi, mi-e frică!” Povestea tragică a două fete care au murit împreună, după ce mașina în care se aflau alături de iubiții lor a intrat într-un copac

De unde, apoi deodată se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în tromba, ceva puternic ca și zgomot și se auzea zgomotul specific vitezei excesive.

Ce face acest șofer de tir?

Citește și: Povestea incredibilă a două surori care au murit la câteva săptămâni distanță una de cealaltă: „Acum sunteți din nou împreună”

A scăpat cafeaua pe jos și asa de rapid a ieșit din bar, ca încălțămintea ia rămas înăuntru. Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care tot de-a rostogolu până în partea cealaltă a drumului.

Am înlemnit! Am ieșit urlând din bar imediat ajunsese și soțul”, a explicat mama fetiței salvate de șoferul român de TIR.

Citește și: VIDEO. A murit pe loc după ce a zdrobit Ferrari-ul de 300.000 euro între copaci

Femeia a explicat că fetița ei avea mici zgârieturi și era foarte speriată, iar pe șoferul român l-a atins oglinda mașinii care era cât pe ce să îi spulbere fiica.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Rămăsese acolo jos cu fetița în brate, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare. În cele din urma, si-a rupt bluza de pe el ca să se bandajeze cumva”, a detaliat femeia.

Citește și: „S-a uitat la mine și am început să plâng”. Drama unui copil de 7 ani găsit sub ruine, alături de părinții și frații săi morți

Mama copilei l-a întrebat pe român cum îl cheamă și cum i-ar putea mulțumi, iar răspunsul acestuia a fost impresionant.

„Sunt un om printre oameni și nu vreau decât sa aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace”, a fost răspunsul salvatorului.

Se pare că momentul a fost unul destul de tensionat. Omul nu și-a mai băut nici cafeaua și și-a uitat țigările și portofelul la bar.

Citește și: Proteo, un câine erou care făcea parte din echipa de salvatori din Turcia, a murit prins sub dărâmături

„Ne luase plânsul. Inimaginabil ce trăiam. Se grăbea sa ajungă la descarcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit, ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire. Și-a plecat! Săracul, nu a mai băut nici cafeaua, și-a uitat și țigările și portofelul cu actele”, a mărturisit femeia.

Atât șoferul, cât și fetița, au fost la un pas de a pieri

Fetița și salvatorul au fost la un pas de moarte.

Citește și: Noi proiecte de lege. Indemnizația pentru mame ar putea crește, iar cele care au copii sub 5 ani ar putea beneficia de prioritate la casele de marcat

„Au spus (n.r. autoritățile) că dacă nu se arunca, masina îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid. Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj”, a povestit mama fetiței.

Acum, familia fetiței are doar cuvinte de laudă la adresa șoferului român, iar cea mică l-a asemănat pe bărbat cu Ironman.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: 4 din 10 cupluri din România nu reușesc să obțină o sarcină

„Soțul meu mi-a spus ca îl știe și că e foarte cunoscut și că e în persoana Domnului Adi Rusu. Ulterior am identificat persoana văzând această fotografie. Ce om. Datorită actului său încă mai suntem părinți ca să nu mai vorbim ca fetița mi-a spus că ea nu a știut ca Ironman lucrează pe camion”, a adăugat mama copilei.

Citește și: Misterul celor doi gemeni de 13 ani care au dispărut subit pe țărmul mării

„Rămâi eroul familiei noastre pe veci”

Familia fetiței îl consideră pe bărbat un adevărat erou, iar la finalul poveștii postate pe Facebook, mama copilei a ținut să îi mai mulțumească o dată pentru minunea pe care a făcut-o.

Citește și: VIDEO- Marc Anthony, tată pentru a șaptea oară

„Nici nu știam dacă sa râd sau să plâng, însă un lucru este sigur: rămâi eroul familiei noastre pe veci. Astăzi, tot cu mult ajutor din partea multor prieteni, am reușit sa luam legatura cu dumnealui și când considera de cuviință o sa dam Cezarului tot ce e al Cezarului. Adi Rusu, Ironman-ul fetitei mele.

Citește și: VIDEO- Pasiunea pentru flori, afacere pentru Monica

Ești fantastic omule. Ne închinăm cu stimă și deosebită admirație, familia Băcăoan, iar dumneavoastră vă mulțumim că existați. Să aveți o viață frumoasă și drumuri cu bine", se arată în postarea de pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si