In articol:
- Ce au mai transmis reprezentanții Spitalului
- Tratamente cu anticorpi monoclonali pentru pacienții Covid
- Cum funcționează anticorpii monoclonali
„Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marţi, 19 octombrie 2021, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Pacientul a fost transferat marți de la Spitalul Orășenesc Câmpeni la Spitalul Județean din Alba Iulia, pe secția de Boli Infecțioase.
Citeste si: Prefectul Capitalei a decis stimularea controalelor privind respectarea măsurilor de restricție sanitară
Ce au mai transmis reprezentanții Spitalului
„Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a necesitat şi efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă uşoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament.
Citeste si: Vacanța de vară, mai scurtă! Veste ȘOC pentru acești elevi- wowbiz.ro
Citeste si: Comuna din România care se apropie de o rată de infectare de 30 la mia de locuitori
Tratamente cu anticorpi monoclonali pentru pacienții Covid
Terapia a fost administrată la scurt timp după primirea fiolelor de anticorpi monoclonali. Patru spitale din Alba au primit 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților cu forme incipiente de Covid-19.
„Spitalelor Municipal Sebeş, Orăşenesc Abrud, Municipal Blaj şi Judeţean de Urgenţă Alba Iulia le-au fost repartizate în total 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali neutralizaţi pentru tratarea pacienţilor cu forme incipiente de COVID-19. Cele mai multe, 32, vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, 16 tratamente vor ajunge la Spitalul Municipal Blaj, în timp ce Spitalul Municipal Sebeş şi Spitalul Orăşenesc Abrud vor primi câte 6 tratamente”, a informat săptămâna trecută Direcția de Sănătate Publică Alba.
Cum funcționează anticorpii monoclonali
Anticorpii monoclonali neutralizaţi au specificitate pentru proteina S a virusului SARS-CoV-2 şi, asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, de preferat în primele 10 zile de la începutul bolii. Pacienții care pot beneficia de acest tratament sunt cei care riscă să dezvolte o formă gravă a bolii. Administrarea tardivă nu este recomandată pentru pacienţii care dezvoltă forme severe de COVID-19.