"Sunt pe listă pe locul 4, iar fiul meu pe locul 6. Am avut mari emoţii pentru că am dat amândoi examen de admitere la FJSC. A fost ambiţia lui şi iată că a reuşit. Am solicitat la facultate interpreţi. Vrea să devină cameraman şi să filmeze activităţi din sport, sănătate şi educaţie. Apoi auzitorii vor prelua materialele lui.(...) Nu m-am aşteptat să fie admis, dar iată că s-a ambiţionat şi a reuşit.
A învins sistemul pentru că face dovada că este egal cu orice tânăr care astăzi a mers să dea admitere la FJSC. Sunt foarte emoţionată."
"De dragul copilului şi pentru un viitor bun în lumea surzilor, am ales să merg să studiez acolo unde copilul avea nevoie. Sper să îl pot ajuta în traducerea cursurilor, iar interpretul să-l ajute la evaluare, la examene
Am emoţii mari, recunosc.
Dacă vrei, poţi. Şi deficienţii sunt eficienţi. Cred că este o poveste unică în Europa. Important în incluziunea surzilor este interpretul în limbaj mimico gestual care poate traduce tot ce spune persoana cu deficienţe de auz", a mai zis Ionica Tarău pentru DC News.
"Timpul mi-a demonstrat fiul meu că a învins toate barierele. I-am dat modele pozitive, l-am învăţat să gândească pozitiv şi l-am crescut cu frică de Dumnezeu.
Fiecare avem un har. Atunci când ne naştem, ştie Dumnezeu ce ne pregăteşte. Noi suntem chiriaşi în propria viaţă. Stăpâni pe viaţa mea sunt alţii. În fiecare clipă, cineva poate să aibă nevoie de mine şi atunci eu ce să fac, să mă gândesc la mine sau la cel de lângă mine? Eu nu vreau să arăt lumii că sunt o mamă care învinge orice barieră. Vreau să arăt lumii că Dumnezeu există şi, dacă ai puţină credinţă, şi dacă gândeşti pozitiv, dacă ai speranţă şi poţi să te faci înţeles pe legislaţia pe care o avem, există căi de incluziune
socială reală. Incluziunea socială nu se face doar pe hârtie, ci se face atunci când poţi să oferi un loc de muncă unei persoane cu dizabilităţi", a declarat Ionica Tarău, în iulie, într-un interviu pentru DC News.
"Sunt pe listă pe locul 4, iar fiul meu pe locul 6. Am avut mari emoţii pentru că am dat amândoi examen de admitere la FJSC. A fost ambiţia lui şi iată că a reuşit.
Am solicitat la facultate interpreţi. Vrea să devină cameraman şi să filmeze activităţi din sport, sănătate şi educaţie. Apoi auzitorii vor prelua materialele lui.(...) Nu m-am aşteptat să fie admis, dar iată că s-a ambiţionat şi a reuşit. A învins sistemul pentru că face dovada că este egal cu orice tânăr care astăzi a mers să dea admitere la FJSC. Sunt foarte emoţionată." a spus mama tanarului.
"De dragul copilului şi pentru un viitor bun în lumea surzilor, am ales să merg să studiez acolo unde copilul avea nevoie. Sper să îl pot ajuta în traducerea cursurilor, iar interpretul să-l ajute la evaluare, la examene. Am emoţii mari, recunosc. Dacă vrei, poţi. Şi deficienţii sunt eficienţi." a mai declarat aceasta pentru DC News.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
In luna iulie, Mihai a sustinut examenul de Bacalaureat, la care a obtinut media generala 6.60.
"Timpul mi-a demonstrat ca fiul meu că a învins toate barierele. I-am dat modele pozitive, l-am învăţat să gândească pozitiv şi l-am crescut cu frică de Dumnezeu" le-a spus Ionica Tarau reporterilor.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro