Sase vagoane s-au rasturnat de pe viaductul Carcea din judetul Dolj, la aceasta ora traficul feroviar fiind blocat in zona. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj precizeaza ca nu s-au inregistrat victime. Accidentul s-a produs dupa ce viaductul s-a rupt, iar prefectul de Dolj sustine ca acesta era in reparatii, iar circulatia feroviara pe acel fir trebuia sa fie inchisa.

Conform Infotrafic, circulatia feroviara este blocata pe Magistrala 900 Caracal-Craiova,

din cauza uni  tren de marfa care a deraiat.

Reprezentantii  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj  au precizat ca trenul de marfa deraiat in zona viaductului din localitatea Carcea si nu s-au inregistrat victime. La fata locului intervin mai multe echipaje de pompieri.

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA precizeaza ca circulatia feroviara este inchisa incepand cu ora 08:20 intre statiile CF Malu Mare si Banu Maracine din cauza deraierii a sase vagoane ale unui tren de marfa apartinand operatorului privat GFR (Grup Feroviar Roman).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Trenul, care avea in compunere 23 de vagoane si circula pe distanta Slobozia- Veche Curtici, transporta produse petroliere, iar locomotiva trenului a deraiat si sase vagoane s-au rasturnat de pe viaductul Carcea.

CFR precizeaza ca la fata locului se deplaseaza reprezentantii autoritatilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum si echipele de specialisti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

De asemenea, CFR precizeaza ca in prezent un tren de calatori a fost oprit in parcurs (IR 1797 – in statia CF Jianca)) si asteapta redeschiderea circulatiei.

Ultimele informatii arata ca, de fapt, viaductul s-a rupt chiar in momentul in care trenul trecea. Trenul era incarcat cu biodiesel, iar sapte vagoane au cazut intr-o rapa, alte doua fiind in pericol sa se prabuseasca.

Prefectul de Dolj Narcis Purcarescu sustine ca podul era in reparatii si ca pe acel fir feroviar nu ar fi trebuit sa circule niciun tren.

"CFR infrastructura si Statia CFR Carcea stiau ca se fac reparttii la acest pod si erau obligati sa dirijeze trenul pe firul 1 de circulatie", a declarat prefectul de Dolj la Digi 24.

Sursa foto: Gazeta de Sud


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si