Close sidebar
Close sidebar

Un ucigaș în serie face apel la drepturile omului pentru a se căsători în inchisoare: ”Este o insultă la adresa victimelor”

Ucigașul în serie, Levi Bellfield, care execută două condamnări pe viață va putea să se căsătorească cu prietena sa în închisoare.

Stefania Pavel,

Ucigașul în serie, Levi Bellfield, care execută două condamnări pe viață va putea să se căsătorească cu prietena sa în închisoare.

[Sursa foto: Stiri Diaspora]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bărbatul de 55 de ani a fost găsit vinovat, la 25 februarie 2008, de uciderea lui Marsha McDonnell, în vârstă de 19 ani, în 2003, și a lui Amélie Delagrange, în vârstă de 22 de ani, în 2004, precum și de tentativa de omor a lui Kate Sheedy, în același an.

Bărbatul a recunoscut uciderea adolescentei

La 23 iunie 2011, Bellfield a mai fost găsit vinovat de uciderea lui Milly Dowler, în vârstă de 13 ani, pe care a răpit-o de pe stradă în timp ce mergea de la școală spre casa ei din Walton-on-Thames, Surrey, în 2002.

Citește și: Închisoare, timp de doi ani și jumătate, pentru un bărbat care a ucis un câine, în Sibiu

Și chiar luna trecută, el ar fi mărturisit că a ucis-o pe Elizabeth Chau, în vârstă de 19 ani, dispărută în urmă cu 24 de ani. În ciuda crimelor sale oribile, Bellfield, care este deținut la închisoarea Frankland din Durham, a amenințat că va intenta un proces privind drepturile omului dacă nu i se va permite să se căsătorească în închisoare, numind acest lucru discriminare.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Bărbatul de 55 de ani a fost găsit vinovat, la 25 februarie 2008, de uciderea lui Marsha McDonnell, în vârstă de 19 ani, în 2003.

[Sursa foto: PixaBay]


Se pare că a primit până la 30.000
de lire sterline în cadrul asistenței juridice pentru a-și finanța cazul, după ce avocații săi au invocat Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Legea căsătoriei din 1983. Fostul ofițer de poliție metropolitană Michael Hames a declarat pentru The Sun:  "Acest lucru este ridicol și greșit din mai multe puncte de vedere. Cum pot fi folosite drepturile omului pentru a justifica acest lucru, când el a luat drepturile de viață a unor fete și femei nevinovate? Acest lucru face ca legea să fie un nonsens și cu cât mai repede va fi schimbată, cu atât mai bine”.

O sursă guvernamentală a declarat, de asemenea, publicației: "Faptul trist este că- în forma actuală a legii- nu există niciun motiv pentru a-l împiedica să se căsătorească. Așa că va merge mai departe și ei decid când îi vor spune lui Bellfield că aprobă decizia. Se lipește în gât- dar cel puțin ar evita să se ajungă în instanță”.

Citește și: Tragedie la Costinești: un bărbat a decedat în timp ce căuta scoici în mare

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Deputatul conservator Alec Shelbrooke a adăugat: "Aceasta este o insultă dezgustătoare la adresa victimelor și a familiilor lor. Acesta este un om care a luat drepturile omului unor fete și femei tinere, inclusiv dreptul de a-și trăi viața și de a se căsători. Cu toate acestea, el cere dreptul de a face acest lucru folosind legislația privind drepturile omului. Secretarul Justiției trebuie să acționeze cât mai repede posibil pentru a trece această legislație și să se asigure că niciun alt om atât de rău nu mai poate exploata din nou această situație. Fostul inspector șef al poliției metropolitane Colin Sutton- care a ajutat la doborârea lui Bellfield- a numit situația "o absurditate absolută".

El a spus:  "Problema este că legislația privind drepturile omului din această țară funcționează adesea în favoarea unor oameni ca el, înaintea victimelor și a publicului larg. Simt o oarecare simpatie pentru această femeie, deoarece știu că el va putea exercita un control coercitiv, dar mă bucur că nu va fi niciodată eliberat pentru a-i putea face rău fizic".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI