Pe rand, prim-vicepresedintele comisiei europene si presedintele parlamentului european au criticat intentia guvernului de a schimba legile justitiei prin ordinante de urgenta si anchetarea fostei sefe a DNA. 

Oficialul european spune ca a avut mai multe discutii cu premierul Dancila in ultima vreme, careia i-a cerut rezultate in lupta anticoruptie.

Citeste si: Are 24 de ani, dar nu vrea să fie ca celelalte femei. Cum arată tânăra care a refuzat să se mai epileze „Nu mi-e rușine cu mine”

"As vrea sa avertizez Guvernul român sa nu întreprinda actiuni care sa afecteze sistemul judiciar si sa creeze impunitate pentru functionari si demnitari de rang înalt care au condamnari pentru coruptie", spune Timmermans.

De la palatul Victoria, premierul pare nedumerit.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Declaratia lui timmermans de azi a produs neclaritati si nu i-am inteles rostul pt ca nu este pliata pe realitatea existenta.", se arata contrariata Viorica Dancila.

Oficialul european insista, totusi.

Citeste si: El este șoferul român care a omorât o studentă! În timp ce conducea, Viorel se uita la TV pe telefonul mobil

Si ministrul justitiei a tinut sa ii raspunda lui Frans Timmermans.

Tudorel Toader spune ca guvernul nu are nicio ingerijnta in actul de justitie. "Nu a interferat si nu interfereaza cu activitatea organelor de urmarire penala, dupa cum nu a interferat si nu interfereaza nici cu activitatea instantelor de judecata.", explica Tudorel Toader.

Tot astazi, 12 ambasade occidentale au semnat o scrisoare prin care se declara profund îngrijorate de integritatea sistemului judiciar românesc, lucru ce a starnit reactia premierului.

Un alt oficial de rang inalt, presedintele parlamentului european, s-a declarat si el ingrijorat de situatia Laurei Codruta kovesi, candidat pentru postul de procuror-sef european.

Citeste si: Mănânci shaorma? Ai grijă la aceste detalii! Pericolul URIAȘ pe care îl reprezintă pentru sănătate dacă nu ești atent!

Viorica Dancila a gasit vinovatul pentru aceasta avalansa de avertismente din partea oficialilor europeni: presedintele Klaus Iohannis, despre care spune ca a adus un deficit de imagine Romaniei.

Pe de alta parte, fosta sefa a DNA a fost astazi in fata judecatorilor pentru a cere ridicarea masurii de control judiciar. Ea sustine ca mai sunt magistrati atacati pentru ca si-au facut meseria.

Citeste si: News Alert. 12 țări cer Guvernului de la București „să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept”

"Cu totii trecem prin aceste campanii pentru ca ne-am facut treaba. Unii vor sa fure linistiti in continuare si noi i-am impiedicat", spune Kovesi.

Kovesi este acuzata de luare de mita, abuz în serviciu si marturie mincinoasa de catre procurorii Sectiei de Investigare a magistratilor si nu are voie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si