Close sidebar
Close sidebar

Un virus comun poate produce aparitia autismului la copii. Totul incepe din primele saptamani de sarcina, spun cercetatorii

Studiul este printre primele care furnizeaza dovezi imunologice privind modul in care infectiile din timpul sarcinii pot provoca autism.Femeile infectate cu virusul herpetic activ in timpul primelor saptamani de sarcina au sanse mari sa nasca un copil care in decursul anilor ar putea fi diagnosticat cu autism, spun cercetatorii.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

,,Consideram ca raspunsul imunologic al mamei la virusul herpetic (HVS 2) ar putea distruge centrii nervosi ai fatului, crescand riscul aparitieie autismului,'' declara principalul autor al studiului Milada Mathic, cercetator in cadrul Institutului de Sanatate Publica din Norvegia.
Expertii sustin ca riscul nu este produs de infectie, in mod direct, deoarece aceste infectii sunt in mod obisnuit fatale. Insa ei sugereaza ca dezvoltarea neuronala poate fi afectata de reactivarea infectiei la mamele care au o inflamatie in apropierea uterului, noteaza Science Daily.

Herpesul este o infectie foarte raspandita care se transmite in mod normal prin intermediul sexului neprotejat. Dupa ce este tratat, virusul HSV 2 traieste inactiv in celulele nervoase.
Cercetatorii au incercat sa descopere legatura dintre infectie si riscul dezvoltarii autismului, concentrandu-se pe cinci boli infectioase cunoscute impreuna sub denumirea de agenti ToRCH( toxoplasma gondii, virusul rubeolei, citomegalovirus si ambele tipuri de herpes). Acestia au analizat probe de sange de la 412 de mame ale caror copii au fost diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului (TSA) si 463 de ale caror copii nu au fost diagnosticati cu TSA.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Dupa analizarea probelor, expertii au descoperit un nivel crescut de anticorpi pentru HSV 2, care este corelat cu riscul aparitiei TSA. Legatura dintre virus si tulburarea a putut fi observata in timpul primelor saptamani de sarcina, atunci cand sistemul nervos al fatului se dezvolta intr-un ritm accelerat. Efectul anticorpilor produsi impotriva HSV 2 au fost observate doar in cazul copiilor de sex masculin. Insa expertii sustin ca numarul femeilor din cadrul studiului este relativ scazut de aceea sunt necesare  analize viitoare. 

Sursa: Descopera.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI