In articol:
În studiile efectuate pe oameni, cancerul unor persoane a dispărut cu totul, în timp ce la alții tumorile au început să se micșoreze, potrivit The Hill.
Citeste si: Dezvăluiri șocante despre Vladimir Putin. Devenea agresiv cu soția după ce bea
Oamenii de știință spun că vor fi necesare studii suplimentare, dar că în cele din urmă de acest medicament experimental ar putea beneficia mii de pacienți.
Studii promițătoare cu virusul herpes modificat
La studiu au participat aproximativ 40 de pacienți. Unii au primit injecția cu virus, numită RP2, în timp ce alții au primit și un alt medicament împotriva cancerului, nivolumab.
Un constructor de 39 de ani din vestul Londrei a fost unul dintre pacienții care au participat la cel mai recent studiu de siguranță.
El a fost diagnosticat în 2017 cu cancer al glandelor salivare. În ciuda intervențiilor chirurgicale și a altor tratamente, cancerul său a continuat să crească.
Citeste si: Începe vaccinarea antigripală în România
Cu toate acestea, terapia cu virus de acum pare să-i fi eliminat integral celulele canceroase.
I s-au făcut injecții direct în tumoră, iar virusul modificat care a invadat celulele canceroase pentru a le distruge. S-a activat, de asemenea, sistemul imunitar în urma injecției cu virusul herpes.
Citeste si: Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Bilanțul infectărilor ajunge la 38 de pacienți
Cercetătorul principal, prof.
Efectele pozitive au avut loc asupra unei serii de tipuri de cancer, inclusiv cancerul de esofag și un tip rar de cancer ocular.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Este rar să vedem rate de răspuns atât de bune în studiile clinice în stadiu incipient, deoarece scopul lor principal este testarea siguranței tratamentului și implică pacienți cu cancere foarte avansate pentru care tratamentele actuale au încetat să funcționeze”, a spus el.
Virușii au fost folosiți și înainte pentru a lupta împotriva cancerului. În urmă cu câțiva ani, NHS a aprobat o terapie bazată pe virusul răcelii, numită T-Vec, pentru cancerul de piele avansat.
Rezultatele, prezentate la o conferință medicală la Paris, Franța, arată:
- Trei din nouă pacienți cărora li sa administrat numai RP2, care a inclus Krzysztof, și-au văzut tumorile micșorându-se
- Șapte din 30 care au avut tratament combinat au părut, de asemenea, să beneficieze în urma tratamentului, tumorile dând înapoi
- Efectele secundare, cum ar fi oboseala, au fost în general ușoare