Acqui Terme este considerat unul din cele mai interesante orașe din Italia, în zonă fiind multe obiective turistice, o parte din ele îndrăgite chiar și de celebrul Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei între 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011. Conform localnicilor, acesta a fost de câteva ori acolo și chiar a vrut să cumpere un celebru hotel. 

Vizitarea orașului Acqui Terme ar putea începe de la Palazzo Robellini, o frumoasă clădire din secolul al XVI-lea construită de Giovanni Antonio Robellini, modificată mai târziu în secolul al XVIII-lea de familia Dagna Sabina.

În clădire se află galeria de artă, dar și Enoteca Acqui Terme &Vino, unde se găsesc toate vinurile din regiune, chiar dacă este dedicată în special vinului local Brachetto d’Acqui Docg. O zonă pe care nu doar celebrul Silvio Berlusconi a vizitat-o, dar și alte personalități din întreagă lume. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Berlusconi a admirat și izvorul natural cald numit “Bollente”

O altă zonă foarte admirată de Berlusconi și de turiști este cea cu izvorul natural cald numit “Bollente”, unde apa termală ajunge la o temperatură de 75 de grade Celsius, cu o capacitate de 560 de litri pe minut. Tot în zonă se află și fântâna cu apă termală, cu un design special, care atrage privirile turiștilor atât ziua, dar mai ales noaptea, când aceasta este pusă în evidență de multe lumini colorate.

 De asemenea, un obiectiv turistic în Acqui Terme este și Muzeul Arheologic, dar și celebrele terme romane a căror săpături au fost efectuate doar parțial, coloanele romane unde are loc anual festivitatea romană Ludi Acquenses.

 Castelul Paleologilor din oraș și Castelul Morsasco sunt și ele pe lista turiștilor care merg în Acqui Terme. 

Foto: Olga Stancu/ Călin Rădulescu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si