Close sidebar
Close sidebar

Unei tinere de 25 de ani i-au "explodat" mușchii din cauza unei greșeli făcute în sala de sport

O tânără a ajuns de urgență la spital după ce și-a forțat organismul într-un mod nepermis în sala de fitness. Deși nu era pregătită pentru un efort atât de mare, femeia a vrut să demonstreze că "poate face orice".

Sorin Negru,

Jessica Johnson, în vârstă de 25 de ani, a ajuns din sala de sport direct la spital

[Sursa foto: NY Post]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O tânără de 25 de ani din Carolina de Sud a ajuns la spital după ce brațele i-au „explodat” în timp ce făcea exerciții intense de fitness, într-o provocare sportivă pentru care nu era pregătită.

Citește și: VIDEO Un hoț a rămas blocat în mașina pe care încerca să o fure

„Nu știam ce se întâmplă”, a declarat Jessica Johnson, în vârstă de 25 de ani, despre incidentul îngrijorător, care a avut loc luna trecută.

„Am fost cu siguranță șocată și nu știam că se poate ajunge la așa ceva”, a spus ea, potrivit NY Post.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Tânără din Charleston a participat la o provocare sportivă intitulată Murph Challenge.

Este vorba de un regim de antrenament încrucișat care implică alergarea de rezistență, finalizarea unui circuit de 300 de genuflexiuni, 200 de flotări și 100 de trageri la aparatele de fitness.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: HĂRȚI. Când și cât de puternic va fi lovită România de furtuna Ashley. Simulările arată că Bucureștiul ar putea fi în centrul vijeliei- antena3.ro

La final, concurenții trebuie să mai parcurgă o altă probă de alergare.

Cum i-au "explodat" mușchii tinerei sportive

Jessica Johnson a ajuns din sala de sport direct la spital. A doua zi după efortul intens, brațele tinerei de 25 de ani erau umflate și dureroase- ceva ce nu mai experimentase până atunci.

Tânăra s-a gândit că brațele i se vor desumfla, dar nu a fost așa. „M-am gândit: „Nu am făcut tracțiuni niciodată, a fost un antrenament greu, vor scădea, este în regulă”, a spus femeia.

Dar când a mers să facă un duș și să se spele pe dinți, Johnson a observat că nu își putea îndrepta ridica brațele, iar mușchii păreau să fie zdobiți. 

Brațele tinerei s-au desumflat abia după spitalizare și tratament specific 

[Sursa foto: NY Post]

Când a văzut că nu-și mai poate folosi mâinile, s-a speriat că a paralizat și familia a transportat- de urgență la spital.

Medicii au diagnosticat-o pe pasionata de sport cu rabdomioliză (rhabdo), o afecțiune gravă în care mușchii se descompun și eliberează substanțe nocive în sânge.

Această boală este adesea cauzată de exercițiile de mare intensitate efectuate pe o perioadă scurtă de timp și poate provoca insuficiență unor organe, iar în cazuri extreme poate fi mortală.

Din fericire, tânăra și-a revenit după câteva zile de spitalizare și poate face sport din nou.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI