Close sidebar
Close sidebar

Ungaria impune restricții pentru români. Noile condiții de acces pe teritoriul acestei țări

Ungaria anunță noi restricţii care vor intra în vigoare de miercuri. Sunt vizate și țările din categoria ”galbenă”, printre care se află și România. MAE a anunțat exact care sunt noile restricții.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, duminică, noile condiţii de acces în Ungaria ale cetăţenilor provenind din România, având în vedere că ţara vecină a inclus România pe lista ”galbenă”. Românii vor fi verificaţi la graniţă şi, dacă prezintă simptome, nu le va fi permis accesul. În lipsa simptomelor, se stă 2 săptămâni în carantină instituţionalizată sau izolare la domiciliu. Ungaria permite accesul românilor fără restricţii, în cazul în care prezintă 2 teste negative de coronavirus, făcute la interval de 48 de ore, în ultimele 5 zile. Documentele trebuie să fie în engleză sau maghiară.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de astăzi autorităţile ungare au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de

la ora 00.00. Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fără restricţii, zona galbenă – cu restricţii şi zona roşie -  nu este permisă intrarea”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile ungare, România a fost inclusă pe lista statelor galbene.

Cetăţenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziţii:

- la intrarea în Ungaria vor fi supuşi examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

- în situaţia în care nu prezintă simptome, aceştia vor fi obligaţi să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităţilor sanitare ungare.

De marţi noapte, autorităţile de la Budapesta  vor introduce un sistem de cod tricolor şi cetăţenii din ţări clasate în "zona roşie" nu vor putea intra în ţară până la noi ordine.              

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Trebuie să ne asigurăm securitatea noastră astfel încât virusul să nu fie adus din străinătate. Rata de infecţie la noi este în scădere şi vrem să rămână aşa", a declarat şeful cabinetului premierului Voktor Orban, Gergely Gulyas.

Citeste si: Două focare de COVID- 19 în judeţul Timiş

Ţările africane şi asiatice, cu excepţia Chinei şi Japoniei, au fost afectate de această nouă măsură. În Europa, sunt vizate Albania, Bosnia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Muntenegru şi Ucraina. 

România se află în zona ”galbenă”

Cei care călătoresc din zona "galbenă" vor fi izolaţi dacă sunt diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus în cinci zile de la sosirea lor.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății șochează: „Este singura opțiune ca multe țări să fie închise”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Această categorie include Bulgaria, Portugalia, Suedia, România, Regatul Unit, Norvegia, Serbia, Rusia, Statele Unite, China şi Japonia.                

Nicio restricţie nu a fost impusă statelor clasate în zona "verde".      

Citeste si: Irinel Columbeanu, prima apariție în mediul online, după o absență de șase luni. El a avut de făcut un anunț important: „Am fost somat să..”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI