Ungaria a decis să restrângă sfera de eligibilitate a celor care pot beneficia de combustibil cu preț plafonat și să majoreze impozitul pe profitul excepțional al grupului petrolier MOL.

Citeste si: Mai multe benzinării din România au fost amendate. Sancțiunile sunt uriașe

Cea mai mare companie petrolieră din Ungaria a avertizat guvernul despre iminenta lipsa de motorină din țară din cauza refuzului furnizorilor de a mai vinde combustibil. 

Firmele nu mai pot lua combustibili ieftini în Ungaria

​Potrivit anunțului făcut sâmbătă de Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, noile măsuri ar urma să restrângă eligibilitatea la benzină și motorină cu preț plafonat doar pentru automobilele deținute de persoane fizice, vehicule agricole și taximetre.

Vor fi excluse, deci, mașinile deținute de companii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cabinetul Orban a decis plafonarea prețurilor la benzină și motorină la 480 de foriți per litru, adică 6,3 lei, în noiembrie anul trecut, când premierul se afla în campanie electorală.

Decretul publicat în monitorul oficial prevede și eliberarea din rezerva strategică a unei cantități importante de carburanți pentru a contracara penuria, precum și creșterea taxelor pentru companiile petroliere.

Noile decizii au intrat în vigoare

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a precizat că noile reguli privind prețul plafonat la carburanți au intrat în vigoare începând de sâmbătă la prânz.

El a afirmat că măsura era necesară întrucât principala rafinărie pe Dunăre a MOL va fi oprită, de luni, pentru lucrări de întreținere, potrivit Hotnews.

Acest fapt va reduce considerabil aprovizionarea cu carburanți pe piața internă, deși guvernul va elibera de asemenea până la un sfert din rezervele strategice de combustibil ale țării, pentru a contribui la asigurarea aprovizionării.

„Este important de precizat că guvernul poate menține prețurile carburanților plafonate la 480 de forinți pe litru pentru consumatorii cu amănuntul”, a mai declarat Gergely Gulyas într-o conferință de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si