Părinții sunt revoltați și declară că școlile au mult mai multe probleme care ar trebui rezolvate cu prioritate.

"Consider că nu este o măsură necesară. Obligativitatea purtării uniforme nu poate fi instituită. Știm cu toții că elevii au drepturi și că ei nu pot fi obligați să poarte uniforma și chiar dacă școlile obligă la un un anumit cod vestimentar, elevii nu pot fi sancționați pentru că nu respectă acel cod vestimentar.

Iar propunerea legislativă, așa cum a fost formulată, este o obligativitate relativă, dacă pot să mă exprim așa, pentru că ar însemna ca doar școlile care își doresc pot impune purtarea acestei uniforme ca obligativitate.

În plus, mai e finanțarea despre care nu ni se spune în mod clar de unde ar trebui să vină, ci doar că anumite autorități locale sau centrale ar putea finanța cheltuielile cu aceste uniforme, doar pot, deci nu vor fi obligate să le și suporte.

Uniformele școlare, din nou obligatorii?

Așadar, mi se pare că e așa puțin ca nuca în perete această inițiativă legislativă, în condițiile în care învățământul e sub-finanțat de foarte mulți ani, în condițiile în care avem foarte multe nevoi la nivel de sistem și nu purtarea uniformei este o măsură care să ducă la o bună desfășurare a cursurilor, așa cum cel care a propus această modificare a legii a scris în textul de propunere legislativă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Doi părinți din Oradea au ajuns în instanță, după ce și-au retras copiii de la școală și i-au înscris la cursurile din America: „Nu contează dacă sunt sau nu bine pregătiți”

Atât regulamentul de organizare și funcționare al unităților școlare, cât și statutul elevilor prevede în mod clar că elevii trebuie să aibă în școală obținută decentă? Da, de foarte multe ori nu se întâmplă acest lucru, însă școlile pot lua măsuri în acest sens și pot sancționa elevii atunci când ținuta lor este una indecentă. Deci cred că ține foarte mult de cum vedem fiecare, cum ne poziționăm fiecare față de școală, ce importanță și ce respect acordăm spațiului școlar.

Cele mai mari lipsuri țin, ca întotdeauna, de infrastructura școlară, de lipsa autorizațiilor, spațiilor în care se desfășoară cursurile. Încet, încet vacanța de vară va lua sfârșit și ne apropiem de debutul unui nou an școlar și încă avem unități școlare care nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar sau a ISU. Avem școli care sunt foarte vechi, cad pe noi, nu avem materiale didactice, nu avem la dispoziție încă în toate unitățile de învățământ mijloace moderne de învățământ. În continuare ne luptăm cu lipsa manualelor școlare, mai ales la liceu, acolo unde ele nu se mai editează de ani de zile. Sunt o mulțime întreagă de lipsuri în sistem. Nu uniforma școlară este ceea ce ne lipsește în acest moment", a declarat Iuliana Constantinescu, președintele asociației de părinți de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din București.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si