Sotii Dragomir locuiesc la marginea satului Smeeni, la crivat, cum spun localnicii, unde sunt iernile cele mai crunte. Au peste 70 de ani si au trecut prin multe greutati, dar iarna ca în  2014 nu au vazut niciodata.  Zapada masura 8 metri si  le ajungea pana la acoperis.

De cand au auzit ca iarna ce vine va fi la fel de aspra, batranii au inceput sa se pregateasca.

"Am bagat lemnele aici ca sa nu mai ies afara. Cat tine viforul, stam in casa. ne am alimentat cu paine, sa avem ce manca'

"Taras asa cum am putut, ne am chinuit sa facem si noi ceva. Gogosarii, compoturi n-am aici in frigider, zarzavat, gogonele, rosii, am bagat si eu pe rand, asa cum am putut"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar daca in casa au tot ce le trebuie, afara, in apropiere de curtea lor, au plantat inca de acum cativa ani mai multi pomi.

"Ca sa nu mai patesc ce am patit atunci, am pus perdea. Protectie, uitati salcamii astia aici. Ca zapada sa se opreasca aici, sa nu se duca acolo la A fost greu atunci.... Greu! Zapada de 8 metri"

"Noi suntem.

O sa ii deszapezim, o sa facem echipe cu cei de la ajutor social sa vedem daca au nevoie de ceva, am mai facut asta si in anii precedenti"

Nu doar in Baragan va lovi iarna grea, ci in toata tara. Noptile vor fi geroase, cu temperaturi de pana la minus 30 de grade celsius.

MIHAI TIMU, meteorolog:

"Mai degraba trebuie sa ne asteptam la alternante, de la foarte cald la foarte rece, urmate de viscol chiar si de ger, asa cum se intampla in Romania.

In ianuarie cand e si cea mai rece luna a anului ne asteptam la fenomene severe, viscol in partea de SE a Romaniei, dar un astfel de episod nu putem sa l excludem nici pentru decembrie si februarie"

Pana la viscol si ninsori, insa, meteorologii anunta ca de miercuri vom avea o scurta perioada de incalzire, cu temperaturi care vor depasi pe timpul zilei 10 grade celsius.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si