Usturoiul este, fara doar si poate, "super-erou", in zilele reci de toamna: o stiu gospodinele, o stiu si medicii!

Dr. Valentin Boldea- medic de familie: Usturoiul are efecte benefice impotriva infectiilor, putand distruge microbii care se afla la nivelul organismului, mai ales cei care determina infectii respiratorii sau digestive.

Cu asa efecte miraculoase...  Sa ramana intre noi: nu miroase a usturoi!

Ingredientul cu miros care iti muta nasul e ca painea la romani.

Ce ar fi tochitura fara un mujdei sau slanina fara un catel iute? Doamna Cati obisnuieste sa puna usturoi chiar si in ciorba.

- Am o ciorba de purcelus la care ii pun usturoi. Usturoi la ciorba. Daaa. La orice fel de mancare eu folosesc usturoi. Aici am ciorba, alaturi am tochitura. Pun foarte mult usturoi, pentru ca ii da o aroma deosebita si parca intregeste mancarea la gust.

Cand vine vorba de provizii, gospodarii din satul galatean Odaia Manolache sunt campioni:

-L-am legat asa in smocuri pentru ca se usuca mai bine. Pana la toamna viitoare va ajunge? Da.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Medicii spun totusi ca usturoiul nu trebuie consumat inxces. Oricat de bun ar fi la gust, dauneaza sanatatii ca orice medicament, fie el si natural.

Dr. Valentin Boldea- medic de familie: Usturoiul este iritant pentru mucoasa gastrica, putand da gastrite sau acutizarea acestora.

Asadar, consumati usturoi cu masura, mai ales acum ca se apropie sezonul rece. Astfel veti sta departe de medicamente.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si