Ce este tehnologia .NET?

ASP.NET este un framework open source, server-side, pentru dezvoltarea de aplicatii si servicii web si site-uri dinamice. .NET Core este un framework de software gratuit, cross-platform si gestionat open source. Versiunea 2.0 a simplificat dezvoltarea si monitorizarea aplicatiilor web, imbunatateste performanta si ofera suport pentru Razor Pages, o noua paradigma de design a interfetei cu utilizatorul.

Tehnologia ASP.NET a fost lansata acum 16 ani, iar prima sa versiune, impreuna cu Visual Studio.NET,

lansat tot in 2002, a introdus conceptul de data binding si de gestionare a exceptiilor si a adus o abordare orientata spre obiecte in dezvoltarea web. De-a lungul timpului, actualizarile frecvente au mentinut aceasta tehnologie intr-un rol principal in peisajul dezvoltarii aplicatiilor web. Printre cele mai importante:

- ASP.NET 4.0, lansata in 2010, a adus capabilitati legate de meta keywords si descrieri, ceea ce a facilitat crearea de pagini web optimizate pentru motoarele de cautare (SEO)

- Versiunea 4.5, lansata in 2012, a fost prima care a oferit suport pentru HTML5 si CSS3 si a introdus tehnologia MVC4, totodata imbunatatind formularele web si serviciile de acces la date

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- ASP.NET 4.5.1 a inclus Bootstrap, ASP.NET Scaffolding si ASP.NET Identity, ceea ce a facilitat designul web mai responsiv, a redus timpul necesar pentru dezvoltarea operatiunilor cu date standard si a imbunatatit semnificativ functionalitatea de login.

Lansat in august anul trecut, ASP.NET Core 2.0 a adus noi modalitati de a scrie o aplicatie si a simplificat o parte din procesul operational de gestionare a unei aplicatii in productie.

.NET Core 2.0 este cea mai rapida versiune de pana acum si ruleaza atat pe Windows, cat si pe Mac si Linux.

Care sunt avantajele oferite de .NET?

- Este mai usor si rapid sa dezvolti in ASP.NET, deci economisesti timp si buget
- Asigura securitate sporita, are incorporate autentificare Windows si prin forme, si
configurare per-aplicatie
- Compatibilitate si suport cross-platform
- Scalabilitate si mentenanta simplificata
- E o alegere foarte buna pentru aplicatii custom, portaluri web, solutii web de
intranet si extranet
- Este un framework independent de limbaj, ceea ce iti ofera posibilitatea de a
alege optiunea cea mai potrivita pentru proiectul tau
- Aplicatiile construite in acest framework au un plus de performanta datorita unor
caracteristici precum compilarea JIT, serviciile de caching si suportul pentru
optimizarea native
- Avantajele privind securitatea si gestionarea memoriei fac acest framework o
alegre foarte buna pentru aplicatii web de nivel enterprise
- Ofera posibilitatea de a dezvolta aplicatii mobile pentru dispozitive Android si
iOS, cu ajutorul Xamarin
- Te ajuta sa capitalizezi tehnologii big data si IoT , combinand ASP.NET cu IIS
Server
- Aplicatiile .NET multi-tier care au ASP.NET MVC pe front end pot fi usor
dezvoltate si implementate in cloud, folosind serviciile Azure.

Care este optiunea potrivita pentru afacerea ta: .NET sau PHP? Si de ce?

Raspunsul depinde de domeniul tau de activitate si de scopul aplicatiei de care ai nevoie.

In linii mari, ASP.NET

este optiunea ideala pentru aplicatii folosite de catre angajati, in cadrul unor departamente din organizatii de dimensiuni mai mari, sau pentru aplicatii enterprise de amploare medie.

PHP este o optiune buna pentru aplicatii cu care interactioneaza direct consumatorii, solutii web de amploare mica si medie, magazine online (folosind Magento, WooCommerce, Shopware, Oxid etc) si CMS-uri – sisteme de management al continutului (folosind WordPress, Drupal, TYPO3) si solutii web custom.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Framework-uri precum Zend si Laravel au dus la cresterea in popularitate a PHP, iar versiuni mai noi, cum e PHP 7.0, rezolva cu succes aspectele la care developerii aveau obiectii inainte, in legatura cu securitatea, performanta si scalabilitatea. ASP.NET, in schimb, reprezinta cea mai buna alegere pentru aplicatii enterprise, de amploare medie sau mare. Este folosit de organizatii mari pentru dezvoltarea aplicatiilor interne, mai ales cand este vorba de o nevoie de a automatiza anumite procese.

In plus, in cazul organizatiilor pentru care securitatea este deosebit de importanta, .NET ramane in continuare alegerea cea mai buna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si