In inima tarii, satele transilvanene ascund povesti ce asteapta cu nerabdare sa fie spuse. Iar oamenii locului sunt dornici sa impartaseasca turistilor cat mai multe lucruri despre traditii si obiceiuri. Spre exemplu, la biserica evanghelica din comuna Cristian, vizitatorii inca mai pot manca slanina pastrata in turn. 

Plimbarile lungi printre fortificatii sunt o adevarata lectie de istorie pentru vizitatori. Iar o zi care pare ca se desfasoara intr-o alta epoca nu are cum sa se incheie decat in acelasi stil traditional: cu un somn odihnitor in vechile case parohiale, transformate in

spatii de cazare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceleasi obiceiuri se pastreaza si in biserica din Axente Sever, iar o noapte de cazare in "bratele" trecutului costa numai 45 de lei.

Sincron Livia Pelger, administrator biserica din Axente: „Acum cateva sute de ani erau camarile de provizii unde sasii isi aduceau proviziile pentru ca cetatile astea au fost construite cu scopul de a se apara pe timp de razboi, aici putea sa se refugieze si sa supravetuiasca 3 luni de zile”.

In Transilvania sunt o multime de frumuseti ce asteapta sa fie descoperite. Peste 50 de biserici si vechi ruine de cetati isi asteapta vizitatorii in aceasta vara. Iar preturile, ca si bucatele de prin zona...sunt exact ca pe timpuri. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si