Close sidebar
Close sidebar

Va dorinti o vacanta la tara ca pe vremea bunicilor? Transilvania e locul perfect. Nu aveti nevoie de multi bani ca sa vizitati minunatiile de aici

Vremea vacantelor costisitoare este demult apusa pentru unii dintre noi. O vacanta ca pe vremea bunicilor, "pierduti" in inima tarii noastre, pare varianta ideala. In Transilvania nu aveti nevoie de multi bani ca sa vizitati satele si minunatiile de aici.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

In inima tarii, satele transilvanene ascund povesti ce asteapta cu nerabdare sa fie spuse. Iar oamenii locului sunt dornici sa impartaseasca turistilor cat mai multe lucruri despre traditii si obiceiuri. Spre exemplu, la biserica evanghelica din comuna Cristian, vizitatorii inca mai pot manca slanina pastrata in turn. 

Plimbarile lungi printre fortificatii sunt o adevarata lectie de istorie pentru vizitatori. Iar o zi care pare ca se desfasoara intr-o alta epoca nu are cum sa se incheie decat in acelasi stil traditional: cu un somn odihnitor in vechile case parohiale, transformate in spatii de cazare.

Citeste si: Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul- kanald.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Aceleasi obiceiuri se pastreaza si in biserica din Axente Sever, iar o noapte de cazare in "bratele" trecutului costa numai 45 de lei.

Sincron Livia Pelger, administrator biserica din Axente: „Acum cateva sute de ani erau camarile de provizii unde sasii isi aduceau proviziile pentru ca cetatile astea au fost construite cu scopul de a se apara pe timp de razboi, aici putea sa se refugieze si sa supravetuiasca 3 luni de zile”.

In Transilvania sunt o multime de frumuseti ce asteapta sa fie descoperite.

Peste 50 de biserici si vechi ruine de cetati isi asteapta vizitatorii in aceasta vara. Iar preturile, ca si bucatele de prin zona...sunt exact ca pe timpuri. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI