Va doriti o vacanta exotica, insa va temeti de costurile uriase! Exista si varianta low-cost. Iata despre ce e vorba
O vacanta exotica nu presupune in mod obligatoriu costuri uriase. Invatam imediat cum sa facem o calatorie, la peste 5 mii de kilometri distanta, cu tarife low-cost. Aflati ponturile din rubrica Stirilor Kanal D “Cat te costa?"!
Auziti vorbindu-se despre destinatii din Asia, Africa sau America de Sud si aveti impresia ca sunt rezervate numai celor cu multi bani? Ei bine, si vacantele exotice au varianta low-cost. Putem face economii la fiecare capitol, calatorind intr-o destinatie indepartata cu banii pentru o vacanta in Europa. Aflam toate sfaturile importante in rubrica Stirilor Kanal D "Cat te costa?"!
Astazi ne propunem sa vorbim despre locuri aflate la cel putin 5 mii de kilometri departare de noi. Minimum 5 mii de kilometri, atentie, parcursi cu avionul.
Cine nu vrea sa vada China, sa faca plaja in Vietnam ori Caraibe sau sa viziteze Argentina si Brazilia?
In mod normal, costurile pentru o asemenea excursie trec lejer de 1.000 de euro de persoana.
Si dureaza ceva mai mult. Luati in calcul ca veti petrece cel mai probabil o zi pe drum, deci doua, dus-intors. Asadar, aveti nevoie de mai multe zile de concendiu. Sa spunem ca asta se rezolva!
"Din timp", "din timp" si iar "din timp"! Aceasta este regula de aur. Cele mai ieftine bilete de avion se gasesc cu 56 de zile inainte de plecare. Evitati weekend-ul. Teoretic, cea mai ieftina zi pentru un zbor este cea de miercuri.
Razvan Pascu: “ Cele mai bune reduceri sunt intotdeauna pe early booking”.
Puteti gasi un bilet de avion pentru Statele Unite, spre exemplu, chiar si cu 400 de euro sau mai putin.
Exista si posibilitatea de a va caza in casele localnicilor, la preturi mult mai mici decat la hotel.
Preferati totusi hotelul? Nicio problema. Cazarea este la un click distanta de dumneavoastra.
Agoda, Hotellook, Hotels.com, HotelTonight. Sunt cateva aplicatii selectate de noi pentru a cauta cazare. Pe ce principiu le-am ales? Cel putin un million de descarcari pentru fiecare. Cautam o noaptea de cazare pentru doua persoane in New York, asa, de dragul experimentului.
Aplicatiile cauta pentru noi, verifica si fac tot soiul de comparatii.
Nu ne ramane decat sa o alegem pe cea mai ieftina.
Putem verifica si opiniile celor care au ales aceste hoteluri si nota oferita de fiecare. Unele aplicatii ne arata ca se pot obtine oferte bune si daca lasam totul pe ultima suta de metri.
Aceasta varianta ne permite sa ne cazam cu un pret decent la un hotel de 5 stele, spre exemplu.
CE INSEAMNA EXTRASEZONUL “EXOTIC"?
Stim deja ca o vacanta in extrasezon este mai ieftina. Dar ce inseamna extrasezonul cand vine vorba despre destinatii exotice?
Daca vreti sa vizitati Africa, atunci cel mai rentabil este sa incercati in perioada verii.
Insa trebuie sa va ganditi serios: rezistati la caldura de acolo?
Daca da, atunci puteti face o afacere destul de buna. In caz contrar, mergeti iarna. Scapati de frigul de la noi si aveti parte la destinatie de o temperatura suportabila.
In Asia de Sud-Est, ideea de extrasezon este legata de perioada noiembrie-mai.
In Caraibe, spre exemplu, intre iunie si noiembrie preturile sunt ceva mai reduse.
Dar este si sezonul uraganelor. In noiembrie si prima parte a lui decembrie temperaturile sunt potrivite si preturile inca sunt reduse. Insa spre finalul anului se aglomereaza foarte mult!
Inainte de a alege orice oferta, verificati vremea in acea parte a lumii. Iata un site care va poate fi util la asa ceva.
CASH SAU CARD? Sa-i ascultam pe specialisti.
ELENA TUTUNARU, BROKER CREDITE: “Unele companii de transport au parteneriate cu cei care emit cardurile”.
Asadar, cardul este util chiar din momentul in care alegem biletul de avion.
ELENA TUTUNARU, BROKER CREDITE: “Sunt comercianti parteneri atat in tara cat si in afara granitelor tarii care la plata cu cardul in restaurant, cofetarii, baruri ai niste reduceri”.
In functie de tipul de card pe care il aveti si de tara de destinatie, puteti renunta la casa de schimb valutar. Bineinteles, inainte verificati atent toate comisioanele care pot aparea.
ELENA TUTUNARU, BROKER CREDITE: “Transferul, schimbul banilor poate fi mai avantajos atunci cand platesti cardul in moneda tarii respective decat daca practici schimbatul de cash”.
ASIGURAREA, O INVESTITIE IMPORTANTA…
Nu uitati de asigurarea de calatorie. Mai ales cand plecati pe alt continent este necesar sa fiti ferit de orice neplaceri. O vizita la dentist, spre exemplu, poate fi extrem de costisitoare. Daca avem asigurare…
CIRPIAN ENE, CONSULTANT IN TURISM: “Platim noi la fata locului consultatia medicala, interventia medicala, spitalizarea, medicamentele si ne recuperam banii de la compania de asigurari”.
Ba unele polite ne permit chiar sa nu scoatem niciun ban din buzunar.
CIRPIAN ENE, CONSULTANT IN TURISM: “Atunci, unitatile medicale respective, in urma unui schimb de documente cu compania de asigurari accepta sa nu mai platim la fata locului”.
Exista asigurari care acopera riscul pierderii bagajelor sau situatia in care nu mai putem beneficia de servicile turistice deja platite.