Close sidebar
Close sidebar

Vă mai amintiţi de familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene? Unde locuieşte acum şi ce se întâmplă cu micuţii

La finalul anului 2015, numele familiei Bodnariu a devenit cunoscut în România şi nu numai.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Soţii Bodnariu rămăseseră fără cei cinci copii care fuseseră luaţi de Barnevernet, sistemul de Protecţie al Copilului din Norvegia, ţară unde locuiau. A urmat o perioadă grea, în care cei doi soţi îşi strigau disperarea dintr-o casă goală chiar înainte de Crăciun, iar oameni din toată lumea protestau în faţa ambasadelor norvegiene cerând înapoierea micuţilor.

Poate şi datorită acestor presiuni internaţionale, familia Bodnariu, formată dintr-o mamă norvegiană şi un tată român, a reuşit să câştige lupta cu autorităţile norvegiene, şi rând pe rând, cei cinci copii le-au fost înapoiaţi. Imediat cum şi-au văzut micuţii acasă, părinţii au părăsit Norvegia.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Familia Bodnariu care a luptat cu sistemul Barnevernet din Norvegia are acum 6 copii! Fetiţa cea mică are deja un an

Sunt mai bine de doi ani de când familia Bodnariu s-a stabilit în România şi îşi duce traiul liniştit, în discreţie, într-o localitate din judeţul Braşov. Cu ajutorul comunităţii penticostale din care face parte, familia a reuşit să se pună pe picioare.

În plus, în România, soţii Bodnariu au devenit din nou părinţi, pentru a şasea oară. Acum, fetiţa lor are deja un an!

Iniţial, pentru copii a fost mai greu să se adapteze la sistemul de învâţământ românesc, au făcut home schooling o perioadă. Apoi, au fost însă înscrişi la o şcoală normală.

”Ne-a fost teamă să îi dăm încă din primul an la şcoală aici.

Am făcut şcoala acasă, destul de avansată şi asta le-a priit foarte bine, dar acum sunt la o şcoală publică şi e foarte frumos. S-au integrat bine, le place”, a declarat Marius Bodnariu.

Între timp, familia Bodnariu a devenit un exemplu pentru comunitatea creştină pe care o reprezintă, dar şi un simbol pentru lupta împotriva sistemului Barnevernet din Norvegia.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI