Parizerul bio e ca o gura de aer proaspat pe o piata care abunda in mezeluri cu aditivi: in loc de nitriti, are extract de catina. 
In fabricarea parizerului, studentii au avut ca punct de plecare consumul mare. Un studiu de piata realizat de curand arata ca doi din zece romani mananca mezeluri zilnic, iar unu din doi le include cel putin o data in meniul saptamanal. 
 
 
Cei care poftesc la astfel de alimente procesate sunt in mare parte tineri cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Reprezentantii Asociatiei pro Consumatori au analizat recent 52 de tipuri de parizer de pe piata si au descoperit ca jumatate din probe au pana la 19 aditivi.
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii ne atrage atentia: aditivii alimentari se elimina in ani de zile din organism. Cand vine vorba de alegere, gustul conteaza.
Ca sa ajunga pe masa romanilor, parizerul bio ar trebui sa intre in linia de productie a unui procesator. Desi costurile n-ar fi semnificativ mai mari, deocamdata interesatii intarzie sa apara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si