Close sidebar
Close sidebar

Vacanță cu final tragic pentru doi români aflați în Spania. S-au stins din viață pe plajă

Doi bărbați români s-au stins din viață joi pe plaja Els Capellans din Salou, potrivit jurnaliștilor de la Europa Press. Una dintre persoanele decedate avea 60 de ani, iar cealaltă 46 de ani, conform datelor furnizate de Protecția Civilă din Catalunya.

Alexandra Costea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Doi români s-au stins din viață pe o plajă din Salou, iar un al treilea, un adolescent în vârstă de 15 ani, se află în stare critică. Cel mai tânăr este fiul bărbatului în vârstă de 46 de ani care s-a înecat. Acesta a fost transportat la Spitalul Joan XXIII din Tarragona cu un elicopter medicalizat al Sistemului Medical de Urgență (SEM).

Alerta a fost primită cu puțin timp după ora locală 15.30.

Citeste si: Un turist a mers pe o plajă din Grecia cu „pachețelul de acasă”. Cum a fost sancționat

Salvamarii ajunși la fața locului observaseră un grup de scăldători care aveau dificultăți în apă, în zona stâncoasă a plajei, relatează Diari de Tarragona. Erau trei persoane, pe care le-au scos imediat din mare pentru a încerca să le resusciteze.

Conform aceleiași surse, până la șase unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter au fost trimise la fața locului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit primelor informații, salvamarii au observat un grup de oameni care se afla în dificultate în apă, în zona stâncoasă a plajei. Când s-au deplasat la fața locului, au constatat că în apă se aflau trei persoane. După ce i-au scos, au început manevrele de resuscitare până la sosirea EMS.

Oamenii legii efectuează acum cercetări

EMS a desfășurat până la 6 unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter.

Aceștia au încercat să-i resusciteze pe cei trei, dar cei doi bătrâni au sfârșit prin a-și pierde viața.

La scurt timp după tragedie, plaja a fost închisă în timp ce serviciile de urgență au încercat să lucreze la resuscitare.

Citeste si: Un bărbat din Vâlcea a fost la un pas de o tragedie: a suferit o hemoragie masivă în timp ce își împodobea poarta pentru nuntă

Mossos d'Esquadra efectuează investigații pentru a clarifica faptele și au preluat conducerea procedurii.

În momentul incidentului, steagul galben a fost schimbat în roșu din cauza vântului. Trebuie amintit că aceasta este una dintre plajele de pe Costa Daurada care se află sub supraveghere.

Cu acest deces, sunt 19 pe plajele catalane până acum în această vară. După cum amintește Protecció Civil, anul trecut, în aceeași perioadă, 14 persoane au murit pe plaje, față de 21 în 2019 și 2020.

Citeste si: Acesta este orașul din România în care au loc 7 divorțuri pe zi. De ce tot mai mulți români aleg să se separe

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI