Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vacanța de toamnă a copiilor se apropie de final. Castelul Peleș își așteaptă vizitatorii

Sunt ultimele zile din vacanța de toamnă a copiilor și, cu siguranță, vreți să-i scoateți la o plimbare în familie. O destinație ar fi Sinaia, unde ați putea face drumeții și totodată ați putea vizita Castelul Peleș.

Redactia Stirile Kanal D,

Vacanța de toamnă a copiilor se apropie de final. Castelul Peleș își așteaptă vizitatorii

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Castelul Peleș își așteaptă vizitatorii

„Este forfotă mare la Castelul Peleș. Sunt sute de turiști care au venit să viziteze unul dintre cele mai importante edificii istorice din România. Foarte mulți dintre turiști sunt copiii pentru că în această vacanță aceștia au gratuitate la castel. În rest, adulții care vin trebuie să plătească 50 de lei biletul de intrare pentru a vizita expoziția de bază, iar prețul biletului poate ajunge până la 150 de lei dacă turiștii vor să viziteze și etajul 1 și etajul al II-lea.

Istoria Castelului Peleș este una impresionantă. Construcția lui a început în anul 1873 și a durat până în 1914. Castelul a fost ridicat la dorința regelui Carol I al României și a fost reședință de vară a regilor României.

În prezent, clădirea se află în proprietatea familiei regale a României, iar aici este adăpostit și Muzeul Național Peleș.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Castelul are în jur de 160 de camere, există și o sală de teatru cu o scenă 60 de locuri pentru public, dar și o lojă regală. Turnul central al castelului măsoară nu mai puțin de 66 de metri înălțime, iar la mare căutare este și grădina regală, un loc perfect pentru cei care vor să vină să își facă fotografii.”, transmite Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI