Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vacanță în podgorie. Turiștii pot lua parte la culesul strugurilor

Nu mai e vreme de plajă, dar asta nu înseamnă că nu mai călătorim. Toamna se deschide sezonul vacanțelor în podgorii, unde putem lua parte la culesul strugurilor și putem degusta soiurile de vin aromate, chiar de la sursă. Iată cum arată căsuțele din vie!

Redactia Stirile Kanal D,

Vacanță în podgorie. Turiștii pot lua parte la culesul strugurilor

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

E o dimineață blândă de toamnă târzie. Via, cu ale sale roade dulci și freamătul frunzelor, spune o poveste despre munca unui an întreg și liniștea de după. Am vrut să vedem cum te încarcă aceste dealuri și cum se simte să te trezești în sufletul podgoriei.

Citește și: VIDEO- Mustul este sărbătorit în Capitală! Pofticioșii se pot bucura de gustul mustului în Parcul Naţional din București

Turiștii pot lua parte la culesul strugurilor

Un cadru idilic, dar ce activități putem face ca să nu ne plictisim? Noi am nimerit când un grup de copilaș se pregătea să ajute la culesul recoltei.

„Când îl găsiți, îi luați o mână de ciorchine, niciodată de sus, cât mai jos de ciorchine că să nu vă tăiați cu foarfeca.”

„Câți struguri v-ați propus să adunați astăzi? Eu vreau să strâng câți trebuie.”

„Mami mi-a spus că mă duce și eu i-am promis ceva. Dacă culeg struguri, să-i aduc și ei și să-i aduc și must.”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Îi lăsăm pe cei mici la distracție și ne îndreptăm către masa pregătită special pentru noi.

Aici, toți oaspeții pot degusta vinuri de producție proprie și își pot completa cunoștințele despre licoarea zeilor.

Sabina Stroe-Bibescu, somelier: „Să începem cu un prosseco care este una din ultimele noutăți de la noi de la cramă. Noi am ales să facem un private label cu o cramă foarte renumită în zona de spumante din Italia, care este din strugurii clasici, care este perfect să începem atât o degustare, dar și o masă.”

Tot aici doritorii pot vedea tot procesul de producție al vinului. Unele dintre ele sunt tinere, iar altele sunt păstrate ani buni pentru a se învechi și a căpăta o aromă mai matură.

George Cîrstea, administrator: „Avem și vinuri ceva mai vechi. Avem în visteria cramei vinuri roșii de prin 2016-2018, pe care le păstrăm pentru cramă să vedem evoluția acestora de-a lungul timpului.”

În perioada toamnei, cererea e foarte mare pentru facilitățile de cazare. O noapte costă 750 de lei cu mic dejun inclus. Iar dacă nu puteți ajunge în zona viticolă Dealu Mare, vinurile de aici vă așteaptă și într-un wine bar din Capitală.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Marcel Vulpoi, manager wine bar: „Noi deschidem doar după ora 16:00. Încercăm cumva să facem ceea ce se face în Occident, în sensul că oamenii să meargă întâi la restaurant să mănânce și ulterior să se retragă într-un loc precum acesta și apoi să vină la un wine bar.”

Potrivit unor studii recente, românii sunt pe locul 6 în uropa la producția de vin, cu o piață estimată la 2,3 miliarde de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI