In articol:
E o dimineață blândă de toamnă târzie. Via, cu ale sale roade dulci și freamătul frunzelor, spune o poveste despre munca unui an întreg și liniștea de după. Am vrut să vedem cum te încarcă aceste dealuri și cum se simte să te trezești în sufletul podgoriei.
Turiștii pot lua parte la culesul strugurilor
Un cadru idilic, dar ce activități putem face ca să nu ne plictisim? Noi am nimerit când un grup de copilaș se pregătea să ajute la culesul recoltei.
„Câți struguri v-ați propus să adunați astăzi? Eu vreau să strâng câți trebuie.”
„Mami mi-a spus că mă duce și eu i-am promis ceva. Dacă culeg struguri, să-i aduc și ei și să-i aduc și must.”
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Îi lăsăm pe cei mici la distracție și ne îndreptăm către masa pregătită special pentru noi.
Sabina Stroe-Bibescu, somelier: „Să începem cu un prosseco care este una din ultimele noutăți de la noi de la cramă. Noi am ales să facem un private label cu o cramă foarte renumită în zona de spumante din Italia, care este din strugurii clasici, care este perfect să începem atât o degustare, dar și o masă.”
Tot aici doritorii pot vedea tot procesul de producție al vinului. Unele dintre ele sunt tinere, iar altele sunt păstrate ani buni pentru a se învechi și a căpăta o aromă mai matură.
George Cîrstea, administrator: „Avem și vinuri ceva mai vechi. Avem în visteria cramei vinuri roșii de prin 2016-2018, pe care le păstrăm pentru cramă să vedem evoluția acestora de-a lungul timpului.”
În perioada toamnei, cererea e foarte mare pentru facilitățile de cazare. O noapte costă 750 de lei cu mic dejun inclus. Iar dacă nu puteți ajunge în zona viticolă Dealu Mare, vinurile de aici vă așteaptă și într-un wine bar din Capitală.
Marcel Vulpoi, manager wine bar: „Noi deschidem doar după ora 16:00. Încercăm cumva să facem ceea ce se face în Occident, în sensul că oamenii să meargă întâi la restaurant să mănânce și ulterior să se retragă într-un loc precum acesta și apoi să vină la un wine bar.”
Potrivit unor studii recente, românii sunt pe locul 6 în uropa la producția de vin, cu o piață estimată la 2,3 miliarde de lei.