Close sidebar
Close sidebar

Vacanta v-a cam luat cheful de munca? Iata cateva sfaturi pentru a va reacomoda mai usor dupa concendiu

S-a încheiat vacanţa, v-aţi reîntors la serviciu, dar cheful de muncă şi concentrarea au rămas în concediu? Nu vă faceţi griji! Nu e nimic în neregulă cu dumneavoastră. O spun psihologii, care explică de cât timp aveţi nevoie pentru a vă reacomoda. Iată câteva sfaturi de folos! ##VIDEO19993##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Se intampla ca in primele zile sa te gandesti ce frumos a fost in vacanta si ce urta e la serviciu? Nu numai primele doua zile.

Studiile psihologilor arata clar ca fiecare dintre noi are nevoie de o perioada de acomodare pentru a-şi indeplini eficient sarcinile de serviciu. Angajatii simt pe pielea lor aceasta nevoie.

„Trebuie sa fie o perioada de aproximativ o saptamana sau chiar doua, in care oamenii trebuie sa faca din nou acomodarea...adica sa faca fata stresului”, e xplica Cristiana Bogdan, psiholog.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Specialistii le cer si angajatorilor sa fie intelegatori cu cei care abia s-au intors din concediu: „Sefii ar trebui sa inteleaga ca sunt oameni, cei care nu inteleg sunt de fapt lideri toxici ss-si realizeaza targeturile prin angajatii cheie pe care ii au”.

O alta recomandare este aceea de a incepe cu sarcinicile usoare si abia apoi sa trecem la cele mai dificil de realizat.

La fel de important e ca in prima saptamana de lucru sa facem in asa fel incat, la finalul programului sa ne oferim cateva clipe de relaxare, astfel acomodarea va fi mult mai eficienta.

Inca ceva! Incercati ca la fiecare doua luni sa va aranjati macar o zi libera, pe care sa o lipiti de weekend. O astfel de pauza va va ajuta cu siguranta sa va reincarcati bateriile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI