Close sidebar
Close sidebar

Veste bună: Alte 60.000 doze de vaccin Johnson & Johnson ajung azi în România

Un număr de 60.000 doze de vaccin Janssen, produs de Johnson & Johnson, ajung, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Razvan Ilie,

Mai puțin de jumătate dintre cele 625.300 doze de vaccin Johnson & Johnson au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta împotriva virusului nu se oprește aici

Câte doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns până acum în România

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Până la acest moment, România a recepţionat 625.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 259.466

au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. 

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta împotriva virusului nu se oprește aici

Câți români s-au vaccinat împotriva COVID-19

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că peste 26.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, majoritatea cu doza de rapel. Totodată, au fost înregistrate 13 reacţii adverse, iar alte 143 sunt în curs de investigare.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Din cele 26.086 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 14.719 au primit doza de rapel. Astfel, 17.895 de persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer, 1.151 cu Moderna, 814 cu AstraZeneca şi 6.226 cu Johnson & Johnson.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 23 iunie. Număr uriaș de decese anunțat astăzi

Până în acest moment, au fost vaccinați 4.661.527

români. Dintre aceștia, 3.600.454 persoane au primit serul Pfizer, 363.105 pe cel de la Moderna, 432.276 pe cele produs de AstraZeneca şi 265.692 pe cel de la Johnson & Johnson.

Citeste si:  Țara care ridică restricțiile pentru românii vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Când va ajunge România la imunitatea colectivă

România ar atinge imunitatea de masă în fața noului coronavirus când aproximativ 70% din populație va fi vaccinată sau imunizată natural prin infectarea cu COVID-19.

În condițiile în care s-au vaccinat până astăzi doar 4,6 milioane români (circa 25% din populație, unul dintre cele mai reduse performanțe din UE), iar ritmul infectărilor e apropiat de zero, obținerea imunității de turmă este un obiectiv greu de realizat înainte de "valul patru" din toamnă.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Decizia neobișnuită luată de Ștefan Stan după divorț. Ce promisiune a făcut pentru fetițele lui- radioimpuls.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

România imunitate colectivă.  Președintele Comitetului Național de Vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, spune că în condițiile în care tot mai puțină lume se vaccinează, iar numărul noilor infectări COVID-19 este mic,  imunitatea de masă nu mai crește.  

"Nu e mai bine, nu a mai crescut din două motive: nu am mai înregistrat un număr important de cazuri ca să putem, iarăși, estima, că un procent mare de populație trece prin boală și devine imunizată ca urmare a infecției naturale, practic scăderea infecțiilor în rândul populației scade și imunizarea pe cale naturală. Pe de altă parte, și ritmul de vaccinare a încetinit. Probabil este undeva de 40-50%, depinde și de regiunea geografică, depinde de un județ la altul  ”, a explicat Gheorghiță.

Conform acestor estimări, ar mai fi nevoie de alte 4-5 milioane de vaccinuri administrate în România ca să putem vorbi de atingerea pragului de 70% imunizare. Situația este cu atât mai greu de atins cu cât infecțiile sunt practic inexistente în multe județe în momentul de față.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI