Close sidebar
Close sidebar

Germanii încep vaccinarea pentru copiii cu vârste de peste 12 ani. Angela Merkel a făcut anunțul

Germania începe vaccinarea anti-Coronavirus la copii. Vestea a fost dată de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, iar imunizarea va începe din luna iunie.

Georgiana Balaban,

Începe vaccinarea minorilor cu vârste de peste 12 ani. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Adolescenții din Germania pot merge să se vaccineze din 7 iunie 2021. Atunci va lua sfârşit sistemul care dă prioritate celor mai în vârstă, bolnavilor cronici sau profesioniştilor cel mai expuşi, a declarat cancelarul la Berlin într-o videoconferinţă cu şefii guvernelor regionale. Până la finalul acestei veri, toți minorii cu vârsta de peste 12 ani vor primi o ofertă de vaccin, a reafirmat cancelarul.

Citeste si: Veste bună: Noi vaccinuri Pfizer BioNTech ajung luni în România

Se dă startul vaccinării minorilor în Germania

Noua măsură trebuie să fie aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru 12-15 ani dezvoltat de Pfizer/BioNTech, deja folosit pentru această categorie de vârstă în Statele Unite. Agenţia europeană trebuie să dea un verdict vineri.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid pentru copiii între 2 şi 11 ani

În prezent, vaccinul Pfizer/BioNTech este autorizat pentru persoanele de peste 16 ani.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Când ar putea fi gata pastila anti COVID-19 de la Pfizer. Cercetătorii efectuează două studii clinice pe voluntari

Vaccinarea copiilor în Germania. [Sursa foto: PixaBay]

Germania are nevoie de aproximativ 6,4 milioane de doze pentru a vaccina adolescenţii în condiţiile dorite de ei. Comisia germană pentru vaccin (STIKO), care încă nu a publicat recomandare pe acest subiect, a fost rezervată în privinţa vaccinării celor mai tineri.

Au evocat în special lipsa datelor cu privire la riscurile efectelor secundare şi o dezvoltare mai puţin gravă a Covid-19 pentru această categorie.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 poate duce la infertilitate? Valeriu Gheorghiță, noi precizări: „De câteva luni...”

Potrivit ultimelor date ale Institutului Robert Koch, 41% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin şi aproape 16% sunt complet imunizaţi.

Citeste si: Tinerii vaccinați împotriva COVID-19 vor primi laptopuri, tablete și telefoane mobile. Tot ce trebuie să știi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI