La şase luni de la începutul primelor campanii de vaccinare în masă, în decembrie 2020, două miliarde de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate în lume. Arată un bilanţ întocmit joi, la ora 9.00 GMT (12.00, ora României) de AFP.

Citeste si: Țara care ar putea face vaccinarea anti-COVID obligatorie  

Cel puţin 2.109.696.022 de doze de vaccin anticovid au fost administrate în 215 ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ realizat de AFP din surse oficiale.

Vaccinarea împotriva CORONAVIRUS

În total, şase din zece doze au fost administrate în trei dintre cele mai populate ţări din lume- şi anume China (704,8 millioane), Statele Unite (296,9 millioane) şi India (221 millioane).

În privinţa populaţiei, Israelul este ţara care conduce- aproape şase din zece israelieni au fost vaccinaţi complet.

Citeste si: Câte persoane care nu sunt din aceeași familie pot sta la aceeași masă, la terasă, după 1 iunie? CNSU a stabilit noile măsuri de relaxare

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

vaccinarea covid-19 în lume
Vaccin Covid-19 în țările europene.[Sursa foto: PixaBay]

Urmează ţări precum Canada (59% din populaţia canadiană a fost vaccinată cu cel puţin o doză), Regatul Unit (58,3%), Chile (56,6%) şi Statele Unite (51%).

Citeste si: Imunitate pe viață împotriva COVID-19! Vestea anului de la biologii americani

În Uniunea Europeană (UE), 254,98 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate unei proporţii de 39% din populaţie.

Ţările populate gravitează în jurul mediei europene- Germania cu 43,6%, Italia cu 40%, Franţa cu 39,4% şi Spania cu 39,4%.

Doar şase ţări din lume nu vaccinează încă, şi anume patru în Africa- Tanzania, Ciad, Burundi şi Eritreea-, una în Asia- Coreea de Nord- şi una în Caraibe-

Haiti.

Citeste si: Prima tara din Uniunea Europeana care a ajuns la imunitatea colectiva! Iata ce restrictii vor fi eliminate si ce trebuie sa stie viitorii turisti!

Citeste si: A apărut o nouă tulpină a Covid-19! Iată cât este de periculoasă: „O combinație între tulpinile britanică și indiană”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si