De mâine, 21 aprilie 2021 începe şi vaccinarea anti-coronavirus în centrele mobile, dar deocamdată, doar în 14 judeţe. Totodată, primul centru de tip drive-through va deveni funcţional la sfârşitul săptămânii la Deva. Iar cine nu va putea să se programeze pe platformă, o va putea face direct în centrele de vaccinare.

Un număr de 2,7 milioane de români s-au vaccinat până acum. Dintre aceştia, 1,6 milioane au primit ambele doze.

Vom atinge acel prag de imunitate colectivă în momentul în care vor fi imunizaţi peste 10 milioane de oameni. MAi mult, în centrul non-stop de vaccinare, pentru prima dată, cei nerăbdători să se imunizeze s-au putut programa şi vaccina noaptea.

Citeste si: Vaccinul Johnson & Johnson, verdict din partea Agenției Europene pentru Medicamente. Veștile nu sunt prea bune

Campania de vaccinare merge din ce în ce mai bine

Marți, 20 aprilie 2021, a fost prima zi în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depăşit numărul persoanelor înscrise pe listele de aşteptare. Sunt 205 mii locuri libere în centrele din toată ţara şi 176 de mii de oameni pe liste. Practic, trebuie doar să vrei şi te vaccinezi.

Vaccinare anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din păcate, în centrele de vaccinare cu serul de la AstraZeneca s-a înregistrat un record negativ, deoarece sunt peste 60 de mii de locuri libere și doar 2.000 de oameni care aşteaptă să se vaccineze cu acest ser.

Vlad Niculescu, reprezentant centru de vaccinare: ”Astăzi, la AstraZeneca pot veni aproximativ 360 de persoane şi vin în jur de 250, 300. Cam jumătate sunt la liber”.

Citeste si: Comitetul de urgență al OMS nu este de acord cu pașaportul de vaccinare COVID-19

Autoritățile încurajează vaccinarea populației

Florin Cîţu, premierul României: ”De astăzi am schimbat câteva lucruri, în special modalitatea în care angajaţii din companiile private se pot vaccina la locul de muncă”.

Angajat: ”A fost mult mai simplu să pot să am în ordinea de zi serviciul şi să mă şi vaccinez în acelaşi timp”

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: ”Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centrul de vaccinare şi se trec pe listă exact în respectivul centru”.

Acest centru de vaccinare a fost deschis la parterul unei clădiri de birouri. Spaţiul a fost pus la dispoziţie gratuit de o companie privată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si