Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul american zboară deja spre Europa. Care este calendarul de livrare în UE

Avioanele United Airlines au început deja să opereze zboruri charter între SUA și Europa pentru a transporta doze de vaccin de la Pfizer și BioNTech. Cu alte cuvinte, vaccinul anti- COVID-19 este gata pentru distribuția rapidă dacă candidatul la vaccin este aprobat de autoritățile de reglementare, potrivit unui raport de pe Wall Street Journal care citează persoane familiarizate cu subiectul.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Companiile Pfizer și BioNTech au depus, vinerea trecută, o cerere pentru autorizația de utilizare de urgență a vaccinului, fiind primul candidat care se apropie de linia de finish impusă de autoritățile de reglementare din SUA. Cele două firme producătoare au declarat că vaccinul, numit BNT162b2, a avut o rată de eficacitate de 95% într-un studiu clinic de stadiu avansat.

Citeste si: CTP se oferă să fie vaccinat anti-COVID în direct: „Să vadă telespectatorii dacă dacă încep să putrezesc”

Pfizer, pregătit pentru livrări rapide în Europa

Pfizer este decisă să se miște rapid dacă obține aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (Food and Drug Administration) și a altor autorități de reglementare din întreaga lume, a informat  Wall Street Journal.

Planul de distribuție include locuri de depozitare frigorifice existente în SUA și Europa, pe lângă „zeci de zboruri de marfă și sute de călătorii cu camioane în fiecare zi”, conform surselor citate de ziarul american.

Citeste si: Livrarea vaccinului împotriva covid-19 în SUA începe săptămâna viitoare, anunţă Trump

Acțiunile Pfizer și United au crescut fiecare cu aproximativ 0,1% în sesiunea prelungită de vineri, ca urmare a știrilor privind livrările deja pregătite pe linia Bruxelles.

Dozele de vaccin au fost transportate în lăzi frigorifice şi sunt gata pentru a fi rapid distribuite în cazul în care sunt aprobate şi omologate. 

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

Citeste si: Ce spune un expert OMS despre rata de imunizare pentru a putea opri pandemia de COVID-19

Planul de distribuţie include stocarea dozelor de vaccin în depozitele frigorifice din Kalamazoo, Michigan şi Puurs, Belgia, precum şi dezvoltarea facilităţilor similare din Pleasant Prairie, Wisconsin, respectiv Karlsruhe, Germania. Lanţul logistic presupune, de asemenea, zeci de zboruri cargo şi sute de transporturi rutiere în fiecare zi.

România primește 10 milioane de doze de vaccin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu două săptămâni România va primi 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

„România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca ţării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial şi a capacităţii, totuşi, destul de reduse de producţie, vaccinul va ajunge în ţările europene în mod etapizat. Pentru România, ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor”, a spus preşedintele.

Acesta a subliniat că în bază convenţiilor făcute în Uniunea Europeană, toate statele europene vor primi în acelaşi timp aceste traşe de vaccin. „În momentul în care vaccinul va fi disponibil şi va fi livrată prima tranşă toate statele europene vor primi cota corespunzătoare din prima tranşă, la fel din a doua tranşă şi aşa mai departe”, a afirmat şeful statului. Klaus Iohannis a precizat că primii care vor fi vaccinaţi sunt lucrătorii din sănătate.

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Care sunt grupurile prioritare

Guvernul de la București a aprobat în ședința de vineri, strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunțat sâmbătă şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Hotărârea de guvern stabilește care sunt categoriile prioritare la vaccinare: angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din „domenii-cheie”.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

„Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a afirmat Ionel Dancă, conform Agerpres.

Persoanele din aceste categorii vor fi primele vaccinate, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă și pentru restul populaţiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI