Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul anti-COVID care are o eficiență de peste 90%. Află care este acesta

În toată lumea, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește alarmant și de aceea este o mare nevoie de un vaccin pentru a stopa această criză. După ce s-a aflat de virusul care a provocat nenumărate decese la începutul anului în China, Ugur Sahin decis să constituie un grup de oameni, care să se dedice în întregime găsirii unui vaccin.

Andreea Bolocan,

Vaccinul anti-COVID care are o eficiență de peste 90%. Află care este acesta [Sursa foto: zf.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ugur Sahin, fiul unui imigrant turc în Germania, a decis să constituie o echipă formată din 500 de persoane pentru a se dedica în întregime găsirii unui vaccin. După câteva luni de muncă intensă, cercetătorii au venit cu patru formule pentru un potențial vaccin, dintre care doar una a fost aleasă, având cele mai bune rezultate.

Chiar dacă faza a treia nu s-a încheiat încă, cercetătorii au anunțat că vaccinul dovedește o eficiență de peste 90%

Pe pagina oficială a companiei BioNTech se arată că vaccinul constă într-un segment scurt de material genetic, denumit mesager RNA, care dă instrucțiuni celulei umane să facă o versiune inofensivă a proteinei-țintă, un imunogen, care activează răspunsul imun al corpului împotriva virusului SARS-CoV-2.

Cercetătorii companiei se așteaptă ca abordarea să stimuleze sistemul imunitar să genereze anticorpi împotriva coronavirusului. Concret, sistemul imunitar învață să recunoască virusul prin expunere și să prevină infectarea.

Trebuie menționat că vaccinul mRNA nu conține virusul în sine, motiv pentru care nu prezintă un risc de infectare.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Responsabil OMS: Oamenii trebuie să aibă încredere în vaccinuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Citeste si: Deși medicii specialiști recomandă folosirea măștii chirurgicale o singură dată, unii cercetători nu sunt de acord

BioNTech, una dintre primele companii din Europa care au început testele clinice

În luna aprilie a acestui an, compania BioNTech anunța că a început testele clinice cu o variantă de vaccin, fiind una dintre primele companii din Europa care au început astfel de teste.

Ulterior, în luna mai, compania a anunțat că începe faza a doua a testărilor clinice, testări care au avut loc în Statele Unite ale Americii.

Comitetul de monitorizare nu a raportat probleme de siguranță și a recomandat continuarea studiului

La începutul acestei săptămâni,  Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul-candidat BNT162b2 a demonstrat eficiență la voluntari care nu mai fuseseră infectați cu SARS-CoV-2. Astfel, analiza datelor a fost condusă de un comitet de monitorizare independent, care a studiat 94 de cazuri. Compararea cazurilor care au fost vaccinate și a celor care au primit o doză-placebo indică o eficiență a vaccinului de peste 90%, la 7 zile după a doua doză.

Sursa: Digi24

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI